Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukkis tionde mål för säsongen avgjorde – Norwich tog livsviktig seger i jumbomötet

Teemu Pukki var i dag tillbaka i spel efter sin skada. Och Årets idrottare i Finland levererade direkt. Finländarens straffmål räckte för att Norwich skulle vinna bottenmötet mot Bournemouth, en match som bjöd på två röda kort.

Jumbon Norwich mot nästjumbon Bournemouth.

När marginalen mellan lagen inför dagens möte redan låg på sex poäng var matchen ytterst viktig för Norwich, ifall man vill ha hopp om att hålla till i högstaligan även nästa säsong.

I dagens hemmamatch hade man stjärnanfallaren Teemu Pukki tillbaka i ledet. Och det var Pukki som blev "Canaries" frälsare.

Pukkis straffmål kom efter dramatisk spelsekvens.

Först höll finländaren själv på att rinna genom med bollen, utan framgång. Därefter försökte Norwichnyförvärvet Ondrej Duda träffa det halvöppna målet från distans – men Bournemouthbacken Steve Cook var i vägen med en enhandsräddning i straffområdet.

Cook straffades med rött kort och Pukki fick chansen från straffpunkten. Finländaren sköt säkert in bollen i mitten av målet.

Pukki såg kylig ut då han satte straffen, men erkände efteråt att det var en nervös väntan på straffen.

– Det tog länge innan jag fick skjuta och det är aldrig en lätt situation. Det kändes bra att sätta den efter att inte ha nätat på några matcher, sade Pukki efter matchen i Viasats sändning.

Senast finländaren nätade var den 14 december mot Leicester.

Blev utbytt

Norwich lyckades inte utnyttja det numerära överläget. Pukki hade en fin chans att utöka sitt målsaldo i den andra halvleken, men Aaron Ramsdale hade inga problem att rädda friläget.

I matchminut 77 var det i stället hemmalagets tur att få rött kort. Ben Godfrey visades ut efter en kapning och en efterföljande VAR-granskning.

Teemu Pukki byttes ut i den 85:e minuten. Finländarens ledningsmål räckte till en viktig Norwichseger.

– Det har varit en fin vecka för mig. Hoppas segern ger laget självförtroende. Vi fortsätter att jobba på, det är en lång väg kvar att gå, fortsatte Pukki.

Laget har tre poäng upp till nästjumbon Bournemouth och sex poäng till trygg mark.

Resultat, Premier League:

Watford – Tottenham 0–0
Arsenal – Sheffield United 1–1
Brighton – Aston Villa 1–1
Manchester City – Crystal Palace 2–2
Norwich-Bournemouth 1–0
33' Teemu Pukki 1–0, utbytt efter 85 min
Southampton-Wolverhampton 2–3
West Ham – Everton 1–1
Newcastle – Chelsea 1–0

Videokälla: Viasat

Läs också