Hoppa till huvudinnehåll

Conor McGregor tillbaka med besked – knockade motståndaren i ny viktklass: ”Jag skrev historia”

Conor McGregor går med Irlands flagga på ryggen
Conor McGregor. Conor McGregor går med Irlands flagga på ryggen Bild: AFP / Lehtikuva Conor McGregor,Ultimate Fighting Championship,mixed martial arts

Den upphaussade matchen kom aldrig i gång på allvar. MMA-stjärnan Conor McGregor gjorde en storstilad comeback och besegrade Donald Cerrone efter blott 40 sekunder.

Senast Conor McGregor gick en match slutade det hela i skandalscener. Supermatchen mot Chabib Nurmagomedov spårade ut totalt och fick rättsliga följder.

Efter förlusten avslutade McGregor karriären och hamnade i trubbel med rättvisan, men i höstas kom beskedet att han tänker göra comeback.

Återkomsten skedde i den nya viktklassen weltervikt och blev en kort historia. Den meriterade amerikanen Donald Cerrone var chanslös mot McGregor.

McGregor fick genast ett övertag på sin motståndare och det var till slut en vänsterspark rakt i ansiktet på Cerrone som avgjorde matchen.

Cerrone sjönk ihop på golvet samtidigt som McGregor öste på med slag och det fick domaren att avbryta matchen efter endast 40 sekunder.

– Jag skrev historia och blev den förste fajtern att vinna på knockout i tre olika viktklasser. Jag är väldigt stolt över det.

– UFC kan ta mästarbälten från fajters, man kan hitta på nya bälten som man ger åt andra för att kopiera min status men man kan inte dela ut knockoutsegrar i olika viktklasser, säger McGregor i sin segerintervju.

Hoppa över Twitterpostning

För Donald Cerrone var det har tredje raka knockoutförlusten.

– Jag har aldrig sett något liknande, han överraskade mig. Det gick snabbt och jag fick helt enkelt spö. Men jag älskar den här sporten och tänker fortsätta, säger Cerrone.

Conor McGregors saldo i UFC är nu 22 segrar på 26 matcher. Mycket tyder på att han är tillbaka i UFC för att stanna.

– Jag är i form och jag gillar den här viktklassen. Jag tog mig ur den här matchen oskadd men det krävs fortfarande mycket jobb för att komma tillbaka till den nivå som jag en gång var på, säger McGregor.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport