Hoppa till huvudinnehåll

TPS tappar sin förstemålvakt – operation väntar för Rasmus Tirronen

Rasmus Tirronen.
Säsongen är över för Rasmus Tirronen. Rasmus Tirronen. Bild: Yle / Mattias Simonsen Rasmus Tirronen

Det här är beskedet som TPS inte ville ha. Målvakten Rasmus Tirronen missar resten av säsongen. Tirronen har lidit av skadeproblem och ska opereras.

TPS har efter en trög säsong börjat hitta rätt och laget närmar sig sakta men säkert en slutspelsplats. Men mitt i slutspelsjakten har laget drabbats av ett tungt avbräck.

Målvakten Rasmus Tirronen tvingas till operation och därmed tar hans säsong slut i förtid. Det framgår inte vilken typ av skada det handlar om men operationen sker om en dryg vecka.

– Jag har egen vilja spelat med den här skadan ett tag eftersom jag ville hjälpa laget. Skadan har blivit värre och det är smartare att göra det här nu så att jag kan vara i skick då nästa säsong börjar.

– Operationen är om en vecka. Under tiden finns jag tillgänglig i fall vi anser att jag kan hjälpa laget, säger Tirronen i ett pressmeddelande från TPS.

Svensk målvakt ersätter

För att täcka upp för Tirronen väljer TPS att låna in den svenske målvakten Erik Källgren från Växjö Lakers. 23-årige Källgren inledde den här säsongen i Nordamerika med spel i AHL och ECHL men flyttade i november till SHL där han spelat två matcher.

Lånekontraktet gäller i första hand för januari och det kan sedan bli aktuellt med en förlängning under resten av säsongen.

– Det känns fint att komma till Åbo. TPS jagar en slutspelsplats och jag vill hjälpa laget att vinna matcher, säger Källgren.

Innan flytten till Nordamerika spelade Källgren flera säsonger i hockeyallsvenskan för Oskarshamn och AIK.

– Källgren var en av de bästa målvakterna i hockeyallsvenskan förra säsongen. Han har stor utvecklingspotential och vi anser att han är ett passligt alternativ för oss, säger scouten Tomi Kallio.