Hoppa till huvudinnehåll

Klubbikonen Gary Nevilles sågning av Manchester United: "Gjort en rad usla värvningar – helt otroligt att laget ser ut så här"

Harry Maguier mot Roberto Firmino.
Harry Maguire blev världens dyraste back i somras. På planen har engelsmannen inte levt upp till den titeln. Harry Maguier mot Roberto Firmino. Bild: All Over Press Harry Maguire,Roberto Firmino

Manchester United har satsat enorma summor, men det biter verkligen inte. Den förre storspelaren Gary Neville är kritisk mot den sportliga ledningens värvningsstrategi. "Det kommande halvåret kommer att bli väldigt svårt", säger han.

Sedan Sir Alex Ferguson gick i pension har Manchester United haft stora problem att leva upp till sitt gamla rykte. Klubben har köpt dyrt och i förhållande till det presterat lite.

Efter söndagens förlust mot Liverpool är United 30 poäng efter sin rival. Liverpool stormar mot sin första ligatitel på tre decennier – United kommer att kämpa för en topp fyra-position hela våren.

Det är för dåligt, tycker klubbikonen Gary Neville. I sin podcast uttrycker Neville sin oro för framtiden.

– De har gjort en rad usla investeringar när det kommer till värvningar. Det här kommer att gå illa. Det kommande halvåret kommer att bli väldigt svårt.

"Finns en frustration"

Under de senaste säsongerna har Manchester United storsatsat för att värva ihop ett mästarlag. Paul Pogba, Romelu Lukaku, Harry Maguire, Alexis Sanchez och Zlatan Ibrahimovic är några av de stora namnen som har figurerat på Old Trafford.

Sett till summorna som klubben – med klubbchefen Ed Woodward i spetsen – har spenderat är utdelningen väldigt klen.

– Det finns en frustration över att United har gjort en u-sväng under de senaste åren när det gäller strategin. Det är helt otroligt att laguppställningen ser ut så här med tanke på pengarna som man har satsat.

– Jag förstår inte varför ägarna fortfarande litar på den sportsliga ledningen. Om man inte förlorar jobbet när man har de investeringarna, den lönebudgeten och det laget på planen är något riktigt galet.

Rashford borta länge

I söndags hade United ett profilfattigt lag på planen. Nu är anfallaren Marcus Rashford dessutom skadad en längre tid.

– Det är ett stort problem för Ole Gunnar Solskjär att han är borta. Jag vet inte hur de ska lyckas klara sig om de inte värvar in någon som kan fylla lyckan, säger Neville.

Ett alternativ som åtminstone ser ut att vara tillgängligt är Paris Saint-Germains Edinson Cavani. PSG:s uruguayan ska ha bett om en flytt nyligen, men flera klubbar uppges vara sugna att lägga ett bud på honom.