Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Flera NHL-klubbar har kontaktat Mikko Lehtonen efter succén i Jokerit – Kurri och Marjamäki hyllar guldbacken

Mikko Lehtonen i Jokerit.
Mikko Lehtonen är Jokerits näst bäste målskytt – som back. Mikko Lehtonen i Jokerit. Bild: All Over Press Mikko Lehtonen,Jokerit

Mikko Lehtonen är Jokerits största utropstecken under säsongen. Backen medger till MTV att han har kontaktats av flera NHL-klubbar.

Med 15 mål, 22 assist och totalt 37 poäng är Mikko Lehtonen hela KHL:s allra mest produktiva back. Lehtonen flyttade till Jokerit inför den här säsongen och har varit sensationellt bra.

Så bra att dörren till NHL är vidöppen – efter den pågående säsongen.

– Om jag är ärlig, så har det funnits intresse från NHL, men min agent sköter det här, säger Lehtonen till MTV.

Det handlar om flera klubbar. Det säger också hans agent Mika Rautakallio till MTV.

– Vi har kontaktats av ett antal lag. Men när det gäller Nordamerika och nya diskussioner sker de efter att Jokerits säsong och ett eventuellt VM är spelat. Det har jag också sagt till klubbarna.

– Mikko koncentrerar sig på att spela och jag vill understryka att han har ett kontrakt som är i kraft med Jokerit för nästa säsong också.

"Europas bästa back"

NHL-klubbarna vaknade egentligen redan efter VM förra våren. Efter Lejonens VM-guld i Bratislava valdes Lehtonen in i turneringens all star-lag, men han hade redan skrivit på ett avtal med Jokerit.

I Helsingforsklubben har Lehtonen utvecklats ännu mer. Hans poängproduktion har skjutit i höjden i KHL.

Jokerits general manager Jari Kurri säger att det inte är otänkbart att Lehtonen lämnar laget efter den här säsongen, men han vill inte fundera för mycket på det.

Kurri hyllar Lehtonen för insatserna under säsongen. Jokerits huvudtränare Lauri Marjamäki har också bara gott att säga om sin juvel i backbesättningen.

– Lehtonen är Europas bästa back när det gäller att skjuta. Det behöver verkligen en back i dagens elithockey. Hans spel grundar sig på skridskoåkningen. Det gör det möjligt att spela på den nivå. Dessutom har hans självförtroende växt när han ser hur viktig han är för laget, säger han till MTV.

Läs också