Hoppa till huvudinnehåll

Sista genrepet innan VM – nu behöver de finländska skidskyttarna få ordning på skyttet

Kaisa Mäkäräinen firar VM-guld.
Mäkäräinen mot VM-form? Kaisa Mäkäräinen firar VM-guld. Bild: Sergei Chirikov / EPA / All Over Press Kaisa Mäkäräinen

Världscupen i skidskytte fortsätter den här veckan i Pokljuka, Slovenien med den sista tävlingsveckan före VM i Italien. De finländska skidskyttarna har kämpat med darrigt skytte. Nu skulle det vara dags att visa VM-form.

En seger, tre gånger bland de tio främsta. Där Kaisa Mäkäräinens bästa resultat den här säsongen. Bara i stafetten i Oberhof har hon lyckats träffa alla tavlor.

Skytteprocenten ligger på 82, ett okej resultat för Mäkäräinen men inte tillräckligt den här säsongen. För att nå prispallen krävs säkrare skytte.

Skytte darrigt, strävt i spåret

Darrande skytte har varit ett problem för hela det finländska laget. Av alla de finländare som åkt i världscupen i år har bara Mäkäräinen, Mari Eder, Tero Seppälä och Suvi Minkkinen lyckats knipa världscuppoäng.

Men det är inte bara på vallen som det varit problem. Även i spåret har det varit strävt.

Mäkäräinen, Seppälä och Eder har hållit hyfsad fart, med undantag för några tävlingar. Men de övriga har en överraskande lång väg att gå. Hoppas det handlar om att formtoppen först är på kommande och att det här inte är deras maxfart.

Nu med den sista tävlingsveckan i världscupen innan VM i Anterselva så behövs det synas ljus i tunneln. I Pokljuka skulle det behövas tecken på gryende VM-form. Det är trots allt bara knappa tre veckor till VM-starten.

Programmet i Pokljuka:
to 23.1 herrar distans kl.15.10 TV2 och Arenan
fr 24.1 damer distans kl. 15.05 TV2 och Arenan
lö 25.1 singelmixedstafett kl. 14.10 TV2 och Arenan
lö 25.1 mixedstafett kl. 15.55 TV2 och Arenan
sö 19.1 herrar masstart kl. 13.10 TV2 och Arenan
sö 19.1 damer masstart kl. 15.55 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport