Hoppa till huvudinnehåll

Teräväinen och Laine nätade då Carolina körde över frustrerat Winnipeg – till och med storstjärnan tog till knytnävarna: ”Var bara passion”

Ett mål för Patrik Laine. Ett mål och två assist för Teuvo Teräväinen – vars Carolina Hurricanes fixade en 4–1-seger över Winnipeg Jets på hemmais under nattens NHL-omgång. För Carolinas del var matchen den sista innan all star-pausen.

– Vi har gjort dåliga matcher den senaste tiden, men i dag kämpade killarna verkligen, konstaterar Winnipeg-lotsen Paul Maurice för den samlade presskåren efter matchen.

Kanske det var just därför som nattens förlust var extra tung. Martin Necas och Justin Williams såg till att det stod 2–0 till hemmalaget efter bara fem och en halv minut. Patrik Laines reducering en knapp minut senare blev Winnipegs enda mål i matchen.

Teuvo Teräväinen, som passat fram Williams fullträff tidigare under perioden, satte själv 3–1 strax före pausen på passning av Sebastian Aho. I den tredje perioden passade han fram Williams igen, som spikade resultatet till 4–1.

Se video på de blåvita fullträffarna genom att klicka på artikelns huvudbild!

Mot slutet började det rinna över hos Winnipeg-spelarna. Inte minst hos förstecentern Mark Scheifele, som först hamnade i gräl med Andrej Svetjnikov och senare, den här gången på allvar, med Brett Pesce.

Dusten med Pesce resulterade i fem minuters utvisningar för pugilisterna. I Carolinas omklädningsrum var den stora frågan efteråt vem i hela fridens namn som lärt den annars snälle backen att slåss?

– Inte jag åtminstone, skrattar Teuvo Teräväinen enligt reportrar på plats, och fortsätter med att hylla veteranen Williams och hans näsa för mål:

– Han vet exakt var han ska stå och han vet hur man sätter in pucken. Han var öppen och förvaltade läget då jag passade fram honom.

Hoppa över Twitterpostning

I gästernas omklädningsrum var stämningen allvarligare. Efter en hoppingivande säsongsinledning har laget nu börjat svaja rejält. Men Scheifele försöker åtminstone intyga reportrarna om att det inte handlar om frustration.

– Det var bara passion, säger han om slagsmålet med Pesce.

Matchen var Carolinas sista på över en vecka. Sin nästa match spelar laget först natten till lördag den 1 februari finsk tid.

För Patrik Laine var fullträffen säsongens 17:e. Teuvo Teräväinens mål var i sin tur det tionde för säsongen. Sammanlagt har ”Turbo” nu noterats för 10+38 under den pågående säsongen.

Bortaseger i ”Coach Q:s” comeback i Chicago

I Chicago är det många som gärna glömmer att klubben faktiskt trejdade bort just Teräväinen efter en svagare säsong 2015-16. Under nattens omgång kom ytterligare en påminnelse om hur bra allt låg till ännu för några år sedan då Joel Quennevilles Florida Panthers kom på besök.

Tränaren, som vunnit tre Stanley Cup-mästerskap i staden, firade också återkomsten med en smaskig seger.

Florida åkte iväg med poängen med 4–3 – inte minst tack vare en gedigen andra period. Panthers vann perioden 4–1 och Aleksander Barkov noterades för en assist i målkalaset.

– Det var en speciell känsla. Entusiasmen, ivern... det kändes som en helt annorlunda match. Det var speciellt och kändes bra, säger Quenneville efter matchen på klubbens Twitter-konto.

Resultat, NHL:

Boston – Vegas 3–2

NY Rangers – NY Islanders 2–4
NYR Kakko 0+0, +/- 0, 19:33
NYI Komarov 0+0, +/- 0, 17:25

Carolina – Winnipeg 4–1
CAR Aho 0+1, +1, 18:43
CAR Teräväinen 1+2, +2, 18:32
WPG Laine 1+0, +/- 0, 23:09
WPG Niku 0+0, +/- 0, 10:32

Philadelphia – Pittsburgh 3–0
PIT Riikola 0+0, +/- 0, 14:18

Chicago – Florida 3–4
CHI Määttä 0+0, +/- 0, 15:32
FLA Barkov 0+1, +1, 19:51

Videobilder från Viasat.

Artikeln korrigerad kl. 12.54, Joel Quenneville vann tre Stanley Cup-mästerskap i Chicago, inte två som det ursprungligen stod i artikeln.

Läs också