Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvis show i toppmötet – snurrade upp hela Ilves-försvaret och satte segermålet

Jesse Puljujärvi i Kärpät utan hjälm.
Jesse Puljujärvi är uppe på 17 gjorda mål. Med det är han delad sjua i målligan. Jesse Puljujärvi i Kärpät utan hjälm. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi

Ligaledaren Kärpät drygade sitt försprång i tabelltoppen borta mot Ilves. Med en briljant teknisk sekvens avgjorde Jesse Puljujärvi toppmötet i Tammerfors.

Jesse Puljujärvi avslutade 2019 väldigt svagt. Två fullträffar på två månaders ligaspel är verkligen inte statistik som är förväntad av en stor profil i den inhemska hockeyligan.

Det nya året har startat betydligt bättre för 21-åringen. Efter kvällens toppmatch mot Ilves har han gjort mål i fyra av de fem senaste dusterna och totalt gjort sju poäng på de matcherna.

I kväll visade Puljujärvi verkligen upp sin teknik. I slutminuten av den första perioden öppnade Puljujärvi målskyttet i Tammerfors – och som han gjorde det.

I powerplay fick han pucken i mittzon, kom in i anfallszon med fart och dribblade bort tre av motståndarna med några rappa dragningar. Till slut fick han iväg ett avslut som slank in bakom Lukas Dostal.

Se fullträffen här!

Målet var Puljujärvis 17:e för säsongen – och det blev också matchavgörande när serieledaren Kärpät befäste sin position borta mot tabelltrean Ilves.

Lukkos segersvit bara fortsätter

I slutminuterna av den andra perioden dundrade Julius Junttila in 2–0 och i tom kasse satte Juho Lammikko 3–0. I egen zon höll Justus Annunen nollan för sjätte gången den här säsongen.

– Jag är lycklig över att vi mot ett riktigt vasst motstånd lyckades spela väldigt bra. Som pricken över i:et spelade Annunen väldigt fint, säger Kärpäts tränare Mikko Manner.

Tabellfemman Lukko förlängde sin utmärkta start på 2020 genom att slå HPK med 2–0. Det var Lukkos nionde raka seger – och Raumolaget har bara vunnit sedan årsskiftet.

KooKoo fick däremot se sin segersvit spricka hemma mot Ässät. Gästerna vann efter förlängning, men trots förlusten behåller KooKoo sin fjärdeplats i tabellen.

Lepistö räddade Jokerit

I KHL räddade Jokerit en hemmaseger mot Admiral Vladivostok. Jokerit sköt och sköt, men utdelningen var klen och när slutsignalen närmade sig ledde gästerna.

Sami Lepistö kvitterade med spel utan målvakt och i förlängningen klev samme Lepistö fram och forcerade in segermålet. Efter tre förluster på de fyra senaste var vinsten välkommen för Jokerit.

– Vi sköt hur mycket som helst och skapade många heta lägen, men ändå stod det 2–2 efter fyrtio minuter. Det var skönt att ändå vända och vinna, säger tränaren Lauri Marjamäki till Viasat.

Efter tisdagens förlust var Marjamäki allt annat än glad. Nu hittade han mycket positivt, vilket bådar gott inför helgens hemmadubbel.

– Vi spelade smart fem mot fem. Mycket var bra, säger Marjamäki.

Ishockey, FM-ligan:

Ilves–Kärpät 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
KooKoo–Ässät 2–3 e. förl. (0–2, 1–0, 1–0, 0–1)
Lukko–HPK 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)

Ishockey, KHL:

Jokerit–Admiral Vladivostok 4–3 e. förl. (1–1, 1–1, 1–1, 1–0)

Läs också