Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Johannes Bø tillbaka – fortsätter Fourcades segermarsch eller tar Bø tillbaka kommandot?

Martin Fourcade dominerade herrtävlingarna medan Johannes Bø var borta. Nu är norrmannen tillbaka i elden. Fortsätter Fourcade vinna eller är Bø tillbaka på tronen i dagens distanslopp.

Då Johannes Bø var hemma på grund av familjetillökning var Fourcade oslagbar. Fransmannen vann alla individuella tävlingar i Oberhof och Ruhpolding. I och med segrarna tog han även ledningen i totalcupen.

Fourcade har en ofattbar träffprocent på 97,5 i de sex senaste loppen. I Bøs frånvaro hittade Fourcade tillbaka till den nivå han var på då han i sju år dominerade världscupen. Frågan är om Johannes Bø nu i comebacken kan rubba Fourcades flyt?

Världscupen har så här långt den här säsongen egentligen bara handlat om de här två. Båda har fem segrar var. Bara Benedikt Doll har lyckats knipa en seger utöver de två giganterna den här säsongen.

Tero Seppälä är ute efter att igen komma in på världscuppoäng. Förra veckan lyckades han inte knipa poäng i de två loppen. Första poänglösa tävlingarna den här säsongen för Seppälä.

Olli Hiidensalo som haft en tung säsong hittills behöver nu bevisa att han är på väg mot VM-form. Hiidensalo måste bevisa att han är god för placeringar bland de fyrtio främsta. Jaakko Ranta är den tredje finländaren i dagens distanslopp.

Herrar distans kl 15.10 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport