Hoppa till huvudinnehåll

Ska Mikko Rantanen göra sin värnplikt i sommar? Svenske lagkamratens bild på sociala medier ger vink om att det kan vara så

Mikko Rantanen i Colorado.
Mikko Rantanen är en nyckelspelare i Colorado Avalanche. Mikko Rantanen i Colorado. Bild: AFP / Lehtikuva Mikko Rantanen

Nyligen blev de finländska NHL-spelarnas militärtjänstgöring ett samtalsämne. Nu ger Mikko Rantanens lagkamrat en vink om att finländaren kan vara på väg att göra värnplikten i sommar.

För ett par veckor sen rapporterade Urheilulehti om de finländska NHL-stjärnornas militärtjänstgöring. Profiler som Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Sebastian Aho och Patrik Laine har inte genomfört värnplikten.

Enligt nuvarande regler kommer inte de stora finländska idrottsstjärnorna undan med en kortare tjänstgöring – minimitiden är 3,5 månader.

Nu har det kommit ett tecken om att Mikko Rantanen kan vara på väg att göra sin värnplikt. I ett inlägg på Instagram ger svensken André Burakovsky en vink om att Rantanen kan vara på väg till militärtjänst i sommar.

"Har haft roligt med kompisarna. Vi hjälper Rantanen att bli redo för värnplikten i Finland i sommar", skriver Burakovsky på Instagram.

Öppna Instagram-inlägget

Rantanen och Burakovsky är lagkamrater i NHL-laget Colorado Avalanche. Burakovskys bild är tagen i samband med att de har spelat paintball.

Enligt de nuvarande reglerna är det flexibla startdatumet för idrottare som ska göra militärtjänst ett minne blott. Nu är det april eller oktober som gäller.

Med tanke på att Mikko Rantanens Colorado är en favorit att gå långt i vårens slutspel, kan det bli svårt att kombinera med starten på värnplikten i april.