Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukki överlistade Hugo Lloris från straffpunkten i målvaktens comeback – men skadedrabbade Tottenham segrade ändå

Teemu Pukki firar mål framför Hugo Lloris.
Teemu Pukki firar mål framför Hugo Lloris. Teemu Pukki firar mål framför Hugo Lloris. Bild: Andy Rain / EPA-EFE / All Over Press Teemu Pukki,Hugo Lloris

I den 70:e minuten satte Teemu Pukki 1–1 från straffpunkten. Men bara nio minuter senare kom segermålet. Tottenham lyckades knipa full poängpott mot ligajumbon på onsdagskvällen – samtidigt som Manchester United åkte på en skrällförlust.

Den 5 oktober var olyckan framme för Hugo Lloris. Samtidigt som fransmannen släppte in ett baklängesmål mot Brighton vred han armen illa och bars ut på bår.

Domen: axeln hade hoppat ur led.

På onsdagskvällen – tre månader efter skadan – var målvakten tillbaka. Tottenham stod värd för ligajumbon Norwich och förväntades alltså åka vidare med tre poäng i bagaget.

Men efter att Harry Kane skadade sig har ”Spurs” haft det motigt med målskyttet. De tre senaste ligamatcherna har Tottenham inte lyckats näta en enda gång – men strax innan halvtidspausen lyckades Dele Alli sätta stopp för sviten.

Lloris verkade också hålla tätt i sin comeback, men då gästerna fick en straff med 20 minuter på klockan kunde inte ens den regerande världsmästaren stoppa dem. Det var nämligen glödhete Teemu Pukki som förvaltade straffen – och gjorde det galant.

Se video på målet (bilder från Viasat):

Pukki pangade in bollen förbi fransmannen och blev samtidigt den enda målskytten under den pågående säsongen som lyckats näta mot såväl Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham och Arsenal – den förra säsongens fem i topp.

Men glädjen blev kortvarad. Son Heung-min skarvade in ett inlägg bara nio minuter senare och spikade slutresultatet till 2–1.

– Det är bara glädje att få se en av världens bästa målvakter tillbaka, säger José Mourinho efteråt för BBC.

Tottenham åkte ändå på ytterligare ett bakslag i matchen då Harry Winks fick utgå med en vristskada. Enligt Mourinho ska skadan hålla honom borta i ”veckor”.

– Vi har så otrolig dålig tur med skadorna. Vi får Hugo Lloris tillbaka och så tappar vi Harry Winks. Det är otroligt, säger han.

Norwich-tränaren Daniel Farke kan i sin tur inte göra annat än tacka sina spelare för deras kämpainsats mot ett topplag i ligan.

– Jag kan inte be dem göra mer än de gjorde i dag. Killarna lämnade allt på planen. Det är förstås en besvikelse att förlora, speciellt då jag tycker att vi förtjänade en poäng i dag. Men vi spelade fantastiskt, säger han för BBC.

Burnley tog utbuat Man United på sängen

Manchester United stod i sin tur värd för Burnley – ett lag som aldrig vunnit på Old Trafford. Men på onsdagskvällen blev det stopp för den långa sviten.

Allt som krävdes var två mål – ett av Chris Wood och ett av Jay Rodriguez – för att lyckas med bedriften. De facto var det den tredje säsongen på raken som Burnley gått upp i 2–0-ledning borta mot just Manchester United, men den här gången höll gästerna ut.

Hemmalaget blev utbuat efter den första halvleken. Merparten av publiken hade lämnat Old Trafford då domaren blåste av matchen efter 90 minuter – men också de på plats såg till att United visste vad de tyckte om deras insats.

– Vi såg mentalt trötta ut mot slutet. Vi hade ingen kreativitet. Vi kan inte tycka synd om oss själva. Spelar man för Man United ska man känna sig privilegierad. Det är en av världens bästa klubbar, säger Ole Gunnar Solskjær efteråt.

Burnley-kollegan Sean Dyche hade lättare att le.

– Jag är väldigt nöjd. Vi vet hur svårt det är att komma hit och spela bra, men det var exakt det vi gjorde. Vi gjorde två väldigt fina mål, säger han för BBC.