Hoppa till huvudinnehåll

Ilari Melart glödhet i SHL – hyllas av Växjö Lakers fans på Twitter: "Upp med Melart-statyn"

Ilari Melart i grym form i SHL.
Ilari Melart i grym form i SHL. Ilari Melart i grym form i SHL. Bild: STELLA Pictures/All Over Press Ilari Melart,Växjö Lakers Hockey

Under sin tid i den inhemska Ligan förknippades HIFK-fostrade Ilari Melart snarast med knytnävar och tacklingar. I SHL-klubben Växjö Lakers har han utvecklats till en veritabel målskytt.

För Växjö Lakers som klubb har säsongen inte varit någon större succé. SHL-mästarna årgång 2015 och 2018 är för närvarande på tionde och sista slutspelsplats av 14 lag i tabellen.

Därför var torsdagens förlängningsseger över tabelltrean Färjestad mer än välkommen. Inte minst med tanke på att hemmalaget Färjestad som bäst ledde med 3–0, och med 3–1 när fem minuter återstod av matchen.

Melarts tur att stiga fram

Knappt fem minuter innan slutet reducerade Ilari Melart på ett mäktigt slagskott i numerärt överläge mot sin förra klubb, och ett par minuter senare utjämnade Pontus Holmberg till 3–3.

Hoppa över Twitterpostning

Förlängning följde och vem fick inte äran att peta in pucken i ett gapande tomt mål om inte backbjässen Melart? Efter ursnyggt förarbete av samme Holmberg.

– Wow, det var en rolig match med mycket känslor och energi. Jag gillar att spela sådana matcher, sade matchhjälten Ilari Melart på SHL:s webbplats.

Se matchens höjdpunkter via denna länk!

Fullträffarna innebar att Ilari Melarts målsiffra är uppe i tolv, något som han inte ens i juniorserierna mäktat med. I FM-ligan är hans målrekord för en säsong sju och under sina fyra tidigare säsonger i SHL var hans bästa målsiffra sex.

Toppar backarnas målliga

Melart leder skytteligan i SHL för backar – trots att han spelat 1–8 matcher färre än de övriga tio-i-topp-backarna. I poängligan ligger Melart på sjunde plats bland alla SHL-backar.

Det kanske vansinnigaste är att Melarts målsiffra ger honom en delad nionde plats i SHL – bland alla spelare. Mäter man enligt målsnitt är han tredje bäst av alla spelare i hela SHL! Inte undra på att vänner av Växjö Lakers gillar hans tag på isen.

Bland alla spelare är han på 44:e plats i poängligan, som tredje finländare. Bara Linköpings Jaakko Rissanen 5+17=22 samt Luleås Juhani Tyrväinen 7+14=21 ligger före Melart.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport