Hoppa till huvudinnehåll

Kaffe med Yle fortsätter – bjud in oss senast 7.2

Bild av olika Svenska Yle-profiler med kaffekopp i handen
Berätta vad ni tycker om Yle och vad ni har för förväntningar på oss! Fr.v. Svenska Yles Jonas Jungar, Hannah Norrena, Marit af Björkesten och Daniel Olin. Bild av olika Svenska Yle-profiler med kaffekopp i handen Bild: Ilmari Fabritius Yle,Svenska Yle

Våren 2019 blev vi glatt överraskade när vi fick flera hundra kaffeinbjudningar. Vi läste varje inbjudan noga. Fram till slutet av året hade närmare 350 medarbetare på Yle druckit kaffe med över 1 500 finländare.

Erfarenheterna var uppmuntrande. Vi fick utvecklingsförslag, väldigt många programidéer, kritik och goda observationer om hur Yle skulle kunna vara ännu bättre för just dig. Vi lärde oss väldigt mycket.

Vi fick mycket rak kritik. Vi på Yle måste lyssna på dessa personer och ta deras kritik på allvar om vi vill utvecklas som mediebolag
― Lukas Rusk, redaktör och nyhetschef

Nu är det dags för nya kaffeträffar. Vi vill gärna höra vilka teman du anser är viktiga. Vilka teman önskar du att vi ska behandla i större omfattning? På vilket sätt kan vi på Yle betjäna dig bättre?

Vi åker ut och hälsar på hos familjer, arbetsteam, kompisgäng, hobbygrupper, studiecirklar eller andra grupper runt om i Finland. Oavsett hur ofta eller sällan du tar del av Yles utbud kan du samla ett gäng och kontakta oss.

I vår ordnar vi träffar i mars–maj. Normalt kommer 2–4 Ylemedarbetare på besök, både bekanta ansikten och eventuellt personer som du inte känner ännu. Vi jobbar med olika slags uppgifter: som redaktörer, fotografer, chefer, programledare, sportredaktörer och som proffs inom mycket mer.

Det skulle vara önskvärt att ni också tog oss på landet i beaktande. Se på världen från andra håll än Helsingfors lite oftare
― Respons från kaffebesöken

Vi besöker er inte för att göra ett nyhetsinslag utan för att lyssna på er. Och bullarna tar vi med oss.

Anmälan till Kaffe med Yle har nu avslutats. Tusen tack för alla era inbjudningar. Redaktionen väljer bland förfrågningarna och återkommer inom kort.