Hoppa till huvudinnehåll

Mannen som misstänks för sprängdådet på Östermalm har häktats

Två män i polisuniformer står på en gata eller en gård framför bilar skadade av en explosion.  Kriminaltekniker arbetar på platsen efter den kraftig explosionen som inträffade i under natten mot måndagen på Östermalm i Stockholm den 13 januari 2020..
Kriminaltekniker utanför huset på Gyllenstiernsgatan på Östermalm där explosionen skedde. Två män i polisuniformer står på en gata eller en gård framför bilar skadade av en explosion. Kriminaltekniker arbetar på platsen efter den kraftig explosionen som inträffade i under natten mot måndagen på Östermalm i Stockholm den 13 januari 2020.. Bild: TT / Lehtikuva Stockholm,Södermalm,explosioner

Mannen som misstänks för det kraftiga sprängdådet på Gyllenstiernsgatan i stadsdelen Östermalm i Stockholm i förra veckan har nu häktats.

Mannen greps tidigt på onsdag morgon.

Mannen är tidigare dömd för brott och känd hos polisen. Han är misstänkt på sannolika skäl för grov allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt medieuppgifter har mannen kopplingar till MC-gänget Bandidos.

Sprängdådet skedde på natten den 13 januari. Ingen skadades i samband med explosionen

Det har skett flera explosioner i Sverige under den senaste tiden.

Kraftig ökning i antal sprängdåd 2019

Antalet anmälda sprängdåd i Sverige ökade kraftigt i fjol jämfört med året innan.

Under år 2018 skedde 162 sprängdåd i hela Sverige. Under år 2019 anmäldes 257 stycken, enligt de preliminära siffrorna från Brottsförebyggande rådet.

Enligt polisen har 42 personer dött i skjutningar i Sverige år 2019, jämfört med 45 personer år 2018. Skjutningarna har under 2019 minskat i storstadsområdena, framför allt i Malmö, men ökat i andra regioner i Sverige.

Läs mera:

En gripen för sprängdådet på Östermalm – känd som kriminell sedan tidigare

Stockholmspolisen har gripit en man i 35-årsåldern, tidigare dömd för brott, misstänkt för det kraftiga sprängdådet på Östermalm förra veckan.

Källor: SVT, Aftonbladet

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes