Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Upp till bevis för Mäkäräinen – bevis på VM-form önskas

Damernas distanslopp står i dag på programmet i Pokljuka. Kaisa Mäkäräinen behöver en lyckad tävling som bevis för att VM-formen är på kommande. För att det skall bli framgång krävs ett lyckat skytte.

Nu med den sista tävlingsveckan på världscupen innan VM så skulle det behövas formbesked av såväl Kaisa Mäkäräinen som Mari Eder. Båda har haft ett osäkert skytte under säsongen. Nu med tre veckor kvar till VM så behöver båda en tävling som skulle höja självförtroendet inför säsongens höjdpunkt.

Konkurrensen på damsidan har den här säsongen varit stentuff. För att nå en pallplacering har krävts perfekta insatser. Det har Mäkäräinen lyckats med en gång den här säsongen. Trots att det var ett känt faktum att pallplatserna kommer att sitta hårt, så är bara en pallplats ändå lite under förväntningarna. I dag skulle det vara hög tid för Mäkäräinen att igen klättra upp på podiet.

Mari Eder har visat flera gånger under säsongen att hon har kapacitet till framskjutna placeringar. Toppinsatsen har ännu låtit vänta på sig. Med perfekt skytte kan Eder vara med i tätstriden.

Mäkäräinen och Eder är de enda finländska representanterna i dagens tävling då en förkylningsvåg däckat de övriga.

Norges Tiril Eckhoff har varit i kanonform och är stor favorit även i dag. Men distanslopp är inte hennes bästa gren så den här gången utlovas tufft motstånd. Justine Braisaz, Hanna Öberg, Paulina Fialkova och Marketa Davidova är heta namn för prispallen.

Damer distans kl 15.05 TV2 och Arenan