Hoppa till huvudinnehåll

Lauri Markkanen borta i minst en månad på grund av höftskada – då dubbelmarkerade motståndarna Bulls-stjärnan: ”Någon annan måste stiga fram”

Zach LaVine och Lauri Markkanen i farten mot Milwaukee.
Zach LaVine och Lauri Markkanen i farten. Zach LaVine och Lauri Markkanen i farten mot Milwaukee. Bild: Tannen Maury / EPA-EFE / All Over Press Lauri Markkanen,Zach LaVine

Chicago Bulls jakt på en plats i slutspelet har fått sig en törn. Lauri Markkanen kommer att vara borta från spel i fyra till sex veckor på grund av en höftskada. Det innebär att tre av lagets fem bästa poängplockare nu är borta.

På fredagskvällen kom Chicago Bulls med ett oönskat besked. Röntgenbilder hade visat att Lauri Markkanen lider av en höftskada och kommer att missa fyra till sex veckor.

Det var ingen hemlighet att Markkanen hade spelat skadad redan i några matcher. Men inför en några matcher lång bortaturné valde laget att ta det säkra före det osäkra och kolla upp exakt vad det handlade om.

– Det har inte direkt blivit värre de senaste dagarna, men det har inte heller blivit bättre, säger Markkanen själv om läget enligt AP.

Markkanen har dessutom dragits med en smärre vristskada de tre senaste veckorna.

– Jag vill förstås spela, men samtidigt är det kanske tid att ta ett steg tillbaka och tänka på vad som är fiffigast, säger han.

"Tänker inte återuppfinna hjulet"

I Markkanens frånvaro åkte Bulls på en 81–98-förlust hemma mot Sacramento Kings under nattens omgång.

Zach LaVine, som så sent som för några dagar sedan talade högt om hur farligt lagets anfall är då också Markkanen är i form, specialmarkerades av Sacramento-försvaret och gjorde endast 21 poäng.

– Motståndarna har en tendens att dubbla eller till och med trippla mig, säger han efteråt för NBC och tillägger:

– Någon måste stiga fram nu. Och det tror jag att någon kommer att göra. Det var vår första match utan ”Lau” (Markkanen) och vi kommer att hitta på något att göra då vi reser till Cleveland.

Det syntes framför allt i trepoängsskyttet att Markkanen saknades. Bulls satte sammanlagt åtta av 37 försök från distans mot Sacramento.

– Kommer vi att vara tvungna att anpassa vårt spel? Kanske. Men jag tänker inte börja återuppfinna hjulet i januari. Det tänker jag verkligen inte göra, säger tränaren Jim Boylen.

Läs också