Hoppa till huvudinnehåll

Match i finska cupen öppnade fotbollssäsongen 2020 i Ekenäs – EIF förlorade klart mot Gnistan

En fotbollsspelare springer med bollen i fötterna.
Simon Lindholm hörde till de bästa spelarna i EIF. En fotbollsspelare springer med bollen i fötterna. Bild: Patric Westerlund / Yle fotboll,fotbollsspelare,Ettan,Finska cupen,Ekenäs,Raseborg,Västnyland,Ekenäs IF,simon lindholm

Öppningen av fotbollssäsongen 2020 kunde resultatmässigt ha gått bättre för Ekenäs IF. EIF förlorade gruppspelsmatchen i finska cupen med klara siffror mot Gnistan från Helsingfors.

Slutresultatet i matchen som spelades på lördagen blev 0-4 (0-2).

Slutresultatet berättar inte hela sanningen om matchbilden. EIF hade för det mesta boll, medan Gnistan stod för målskyttet.

Tre av gästernas mål i matchen som spelades i soligt väder på Centrumplan i Ekenäs kom på motanfall. Matchens och gästernas första mål var en gåva av EIF-målvakten Yann Fillion.

Fillion blev ställd i en situation då Gnistans spelare forecheckade högt. I stället för att sparka bollen till exempel över kortlinjen, försöke Fillion öppna spelet. Passningen misslyckades totalt och Onni Tiihonen kunde enkelt placera bollen i mål.

Missnöjd William Lindqvist

EIF:s lagkapten William Lindqvist var givetvis inte nöjd över slutresultatet, men han tyckte ändå att hans lag gjorde bra saker i matchen också.

- Vi hade bollkontroll mest hela tiden och lyckades också pressa motståndarna på försvar. Det är förstås inte bra att förlora med så här klara siffror på hemmaplan, säger Lindqvist.

Han konstaterar att laget är i uppbyggnadsfas.

- Vi ska träna bra i veckan och sedan ta revansch på KTP på lördag, säger Lindqvist.

Glad Joel Perovuo

Gnistans nyförvärv och lagkapten Joel Perovuo var på ett betydligt soligare humör efter matchen.

- Med tanke på att vi har spelat endast en träningsmatch måste vi förstås vara nöjda med 4-0 på bortaplan.

- Vi lyckades hålla vårt lag kompakt och försvarade bra i matchen, säger Perovuo.

Perovuo hörde också till sitt lags bästa spelare. Det samma gäller vindsnabbe tvåmålsskytten Rony Huhtala och mittbacken Jani Kaukomaa.

Målvakten Salifu Senghore gjorde några fina räddningar i slutskedet av matchen och visade att han aspirerar på målvaktspositionen trots att Gnistan värvat före detta ligamålvakten Tomi Maanoja till sitt lag.

I EIF var mittfältarna och de egna juniorerna Simon Lindholm och Jakob Gottberg riktigt duktiga. Mittfältsspelaren Aya Ayabulela Konqobe glimtade stundtals till.

Matchens Oliver Reitala gav sammanlagt fem varningar till EIF och en till Gnistan. Matchen sågs av drygt 200 personer.

Matchprotokollet finns på Bollförbundets webbplats.

EIF möter FC KTP i Kotka på lördag (1.2). Gnistan spelar en hemmamatch mot Mikkeln Palloilijat samma dag.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland