Hoppa till huvudinnehåll

Nytt kollektivavtal ger personliga assistenter lite mera lön än förr - också rätt till utbildningsdagar och förtroendeperson

Kvinna skjuter på rullstol där det sitter en äldre person.
Kvinna som skuffar äldre person i rullstol. Kvinna skjuter på rullstol där det sitter en äldre person. Bild: Yle/Stefan Paavola äldrevård,äldreomsorg,äldrearbete

Personliga assistenter får i och med det nya kollektivavtalet lite högre lön än tidigare och och det görs också andra förbättringar för de branschanställda. Offentliga sektorns fackförbund JHL och arbetsgivarnas förbund Heta nådde avtal om saken tidigare i veckan.

För att en personlig assistent ska få åtnjuta förbättringarna bör arbetsgivaren, alltså personen som är berättigad till personlig assistens, skriva in sig i Heta-förbundet.

Lönen för assistenter stiger med 2,1 procent i lönegrupp A och med 2,2 procent i lönegrupp B. Höjningen träder i kraft den 1 mars.

Lönen i grupp B är något högre än i grupp A, och enligt de nya avtalsreglerna får fler nu flytta över till den bättre betalda lönegruppen.

En anställd hör till lönegrupp B om arbetsuppgifterna omfattar sådana vårdmässiga uppgifter som förutsätter särskilt kunnande eller utbildning av den anställda.

Månadslönen för en personlig assistent är för närvarande i snitt 1 770 euro i månaden (Kommunarbetsgivarnas löneinfo).

Mera betalt för lördagsjobb och för lång erfarenhet

Förutom förhöjd timlön höjs lördagstillägget från 20 procent till 25 procent av den ordinarie timlönen.

Erfarenhetstillägget justeras uppåt med 0,25 procent och det införs en tilläggsjustering för personer med minst åtta års arbetserfarenhet.

Nyårsdagen blir en betald ledig dag och de anställda får rätt till två betalda utbildningsdagar per år, uppger tidningen Kansan Uutiset.

Nytt inom branschen: Det ska finnas förtroendepersoner

Parterna kom överens om att det ska inrättas ett system för förtroendepersoner inom branschen.

Det är något nytt inom branschen, där de personliga assistenterna ofta jobbar ensamma utan kontakt med andra anställda.

Avtalsperioden är 15 månader och avtalet träder i kraft 1 februari 2020. Avtalet omfattar drygt 4 000 arbetsgivare och 6 000 – 7 000 anställda.

Källor: JHL, Heta-liitto, Kansan Uutiset

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes