Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit avslutade matchtunga veckan med tredje segern på raken: ”Spelet såg inte bra ut, men man måste vara nöjd med poängen”

Petri Kontiola och Jokerit firar seger.
Petri Kontiola och Jokerit firar seger. Petri Kontiola och Jokerit firar seger. Bild: Petri Saarelainen / All Over Press Petri Kontiola,Jokerit

Helsingforslaget Jokerit ligger riktigt bra till i den västra konferensen i KHL då grundserien lider mot sitt slut. Det inte minst tack vare tre segrar av fyra möjliga på hemmais under veckan. Men vi kan inte vara nöjda med vår insats, säger Petri Kontiola efteråt.

Den mardrömslika veckan såg ut att få ett mardrömslikt avslut.

Jokerit hade redan innan söndagen hunnit spela tre matcher den här veckan och söndagens motståndare stavades dessutom Neftechimik – ett lag som var sporrat att vinna för att hålla slutspelsdrömmarna i liv.

Då gästerna dessutom pangade in 1–0 redan efter en minut såg det dystert ut för Jokerit.

Men hemmalaget kom igen. Aleksi Halme pangade in kvitteringen efter fem spelade minuter. Petri Kontiola satte kort därefter 2–1.

Jacob Berglund kvitterade ännu för Neftechimik innan den första periodpausen – men det kändes som att Jokerit hade koll på läget. De hade de också. I den andra perioden satte Nicklas Jensen 3-2 – och mer än så krävdes inte. Jokerit knep full poängpott.

Se matchens höjdpunkter här (videobilder från Viasat):

– Vi gör två relativt bra perioder där vi ger motståndarna två chanser som de tar vara på. Men den tredje kunde vi ha spelat bättre, jag vet inte riktigt vad det var … killarna var nog inte trötta i benen, men nog mellan öronen, säger Lauri Marjamäki i Viasats intervju och tillägger:

– Men med tre segrar på fyra försök måste man ändå lyfta på hatten.

Petri Kontiola är inne på samma linje.

– Det var lite väl mycket ”höntsä” (ungefär ”på lek”) i dag. Spelet såg inte bra ut, men man måste vara nöjd med poängen. Vi visste ändå att det är en motståndare som var pressat att vinna och dessutom kan det vara bra att inte bli nöjd med sitt eget spel heller, säger han.

Jokerit ligger fortfarande trea i den västra konferensen då tio matcher återstår av grundserien i KHL. Härnäst reser Jokerit till Magnitogorsk för ett möte mot Metallurg på torsdag. Efter det väntar en bortamatch i Jaroslavl på lördag.

Artikeln uppdaterad kl. 10.01, Jokerit spelar i den västra, inte den östra, konferensen.

Läs också