Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Sport klarade sin målsättning – nu väntar slutspel

Spelarna lyssnar på direktiv från tränaren.
Vasa Sports damer kommer att spela slutspel i år. Spelarna lyssnar på direktiv från tränaren. Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist ishockey,Vasa Sport,Vasa Sports damlag

Det såg dystert ut i höstas men i den nedre slutserien har Vasa Sport hittat ett vinnande spel och det bär nu hela vägen till slutspel. Vasalaget säkrade sin slutspelsplats på söndagen då man besegrade TPS.

”Vi kör hårt på att vi ska klara en slutspelsplats”.

Så sa Vasa Sports assisterande lagkapten Johanna Hänninen till Yle Sporten i höstas då laget låg sist i ligan och gick riktigt tungt.

Sport har hela tiden haft slutspel som målsättning den här säsongen och i den nedre slutserien har man klarat av att vända kursen.

På söndagen säkrades slutspelsplatsen. Sport behövde en poäng från dagens hemmamatch mot TPS men laget knep full pott.

Sport vann med 4–0 i en match där samtliga mål gjordes i den tredje perioden av Noora Mylläri (2), Johanna Hänninen och Emma Pitkänen.

Därmed är det klart att det är Sport och HIFK som går till slutspel från den nedre slutserien. HIFK leder serien med med fyra poäng före Sport.

HIFK har två matcher kvar att spela i serien medan Sport har en, mot just HIFK.

Samtliga lag i den övre slutserien är klara för slutspel, det vill säga K-Espoo, Kärpät, KalPa, HPK, Kuortane och Ilves.

Sport kommer att möta den övre slutseriens etta K-Espoo i kvartsfinalerna som börjar i slutet av februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport