Hoppa till huvudinnehåll

Frida Karlsson talar ut om tävlingsstoppet för första gången – säger sig vara nära comeback: "Jag har gått framåt"

Ruotsalainen maastohiihtäjä Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Ruotsalainen maastohiihtäjä Frida Karlsson. Bild: imago images / Eibner Europa/ All Over Press Frida Karlsson,längdskidåkning,idrott

Efter världscupens premiärhelg i Ruka har den svenska längdåkaren Frida Karlsson varit stoppad från att tävla, eftersom hon inte uppfyllt hälsokraven. 20-åringen har under de två månader som gått inte uttalat sig alls i media – förrän i dag. "Där och då känns det som att ens värld rasar", säger Karlsson till Aftonbladet.

Det var i början av december som nyheten om Karlssons tävlingsstopp kom.

20-åriga Karlsson klarade inte förbundets hälsokrav och har inte tävlat alls sedan världscuppremiären i Ruka i slutet av november. Sedan nyhetsbomben har den svenska skidstjärnan valt att inte uttala sig i media.

Tills i dag. Karlsson finns på plats i Globen i kväll där den svenska Idrottsgalan äger rum. Svenskan är nominerad till Årets nykomling och som en del av Årets lag.

På röda mattan mötte Karlsson media för första gången på två månader.

– Det var väldigt tufft, jag blev väldigt ledsen. Där och då känns det som att ens värld rasar. Men det är bara att försöka se det positivt och att man kommer starkare ut det här, säger Karlsson om sitt tävlingsförbud till Aftonbladet.

20-åringen tror sig vara nära en återkomst i spåren igen. Hon ser ljust på sin nuvarande status, samtidigt som hon avstår från att kommentera orsakerna till tävlingsförbudet närmare.

– Det är positivt. Det har gått bra och jag har gått framåt men vi har några avstämningar kvar. Men jag hoppas verkligen komma tillbaka i år.

– Det är en stor motivation att se de andra tävla, självklart vill jag också vara där.

För den finländska längdeliten står FM i Vörå på schemat denna vecka. Yle sänder tävlingarna direkt på sina kanaler.

Karlssons kommentarer uppdaterade klockan 21.34.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport