Hoppa till huvudinnehåll

Simon Suoranta klar för ligadebut i fostrarföreningen – går över från TPS till Sport: ”Lättad och lycklig”

Simon Suoranta och Filip Riska i ligamatch.
Simon Suoranta i farten mot just Sport. Simon Suoranta och Filip Riska i ligamatch. Bild: Yle / Mattias Simonsen Filip Riska,Simon Suoranta,Vasa Sport,TPS (ishockey herrar)

En dröm blir sann, summerar Simon Suoranta själv på Vasa Sports webbplats. Ligaanfallaren är nämligen klar för en omedelbar flytt tillbaka till hemstaden från TPS. Nu vill jag komma igång så snabbt som möjligt, säger han.

Efter nästan tio år på vift är Simon Suoranta klar för comeback i Vasa Sport. Suoranta lämnade fostrarföreningens U20-lag våren 2011 för spel i Kärpät – och efter sejourer i också Ässät och TPS är det dags att återvända till Österbotten.

TPS meddelar på sin webbplats att man brutit kontraktet med spelaren och Vasa Sport meddelar i sin tur att man värvat Suoranta för åtminstone återstoden av säsongen 2019/20.

– Det känns fint att få tillbaka Simon till Vasa och Sport. Han är en mångsidig spelare så bidrar med bredd och erfarenhet i anfallsleden. Vi har haft en tunn trupp på benen den senaste tiden och det här är ett välkommet besked, säger sportchefen Markus Jämsä.

Från TPS sida tackar Tomi Kallio Suoranta för sina insatser i Åboklubben.

– Det här var en lösning som passade oss båda just nu, säger Kallio.

"Vill visa mitt örnhjärta"

Suoranta själv sticker inte under stol med att det är en dröm som nu förverkligas.

– Det är fint att vara i Österbotten. Just nu känner jag mig lättad och lycklig. Att få spela ligahockey i Sport har varit en barndomsdröm för mig och det är också en enorm ära. Jag vill komma igång snabbt och visa mitt örnhjärta, säger han på klubbens webbplats.

Den pågående säsongen har poängmässigt varit tung för anfallaren. Suoranta har endast noterats för 3+2 på 27 matcher i ligan.

Sin bästa säsong gjorde han för tre år sedan då det blev sammanlagt 34 poäng i Ässät. Då fick Suoranta också landslagsdebutera i Euro Hockey Tour.

Kontraktet innehåller dessutom en option för ligasäsongen 2020/21. Enligt Jämsä kommer Suoranta ”förhoppningsvis” att vara en del av laget också då.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport