Hoppa till huvudinnehåll

Styrelsen för den avstängde konståkningstränarens klubb avgår – meningsskiljaktigheter gällande skandaltränaren uppges vara orsaken

Skridskor på rad.
Illustrerande arkivbild. Skridskor på rad. Bild: Lehtikuva konståkning,synkroniserad konståkning,skridskor

Det fortsätter att storma kring den konståkningsklubb i huvudstadsregionen vars tränare stängdes av i ett år på grund av osakligt beteende. Enligt uppgifter till Yle Urheilu avgick klubbens styrelse i går, på grund av meningsskiljaktigheter gällande den omtalade tränaren.

För drygt en vecka sedan straffade konståkningsförbundet två tränare i en klubb i huvudstadsregionen för osakligt beteende.

Den ena tränaren, klubbens ansvariga tränare, stängdes av i tolv månader från all tävlingsverksamhet, medan den andra tilldelades en skriftlig varning. Enligt förbundet hade tränaren som stängdes av använt sig av osakligt språk, skrikit åt sina adepter och förnedrat dem.

Den avstängde tränaren verkar inom synkroniserad konståkning.

Enligt uppgifter till Yle Urheilu avgick styrelsen för konståkningsklubben i fråga i går kväll.

Styrelsen hade samlats på söndagskvällen för att diskutera den avstängda tränarens ställning och fixa ihop en utredning angående tränaren, något man fått i uppgift från förbundet att lämna in senast i dag.

Styrelsen valde ändå att avgå, efter att det enligt Yle funnits varierande åsikter kring tränaren.

Tidigare i dag bekräftade förbundets verksamhetschef Outi Wuorenheimo för Yle att klubben lämnat in en utredning som överenskommet.

Konståkningsförbundet samlas i kväll för att diskutera klubbens utredning.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport