Hoppa till huvudinnehåll

LA Lakers i sorgearbete efter Kobe Bryants dödsolycka - lokalderbyt Lakers-Clippers flyttas framåt

Person håller sig för ansiktet framför tända ljus för att hedra Kobe Bryant.
Basketvärlden i sorg efter Bryants dödsolycka Person håller sig för ansiktet framför tända ljus för att hedra Kobe Bryant. Bild: Etienne Laurent / EPA-EFE / All Over Press Minnesstund,Kobe Bryant

Basketligan NBA har beslutat att flytta fram lokalmatchen mellan LA Lakers och LA Clippers på grund av legendaren Kobe Bryants tragiska dödsolycka. Matchen skulle ursprungligen ha spelats natten mellan tisdag o onsdag, men nu meddelar NBA att matchen spelas senare, på ett ännu obestämt datum.

Med framflyttandet av matchen vill man respektera det sorgearbete som pågår framför allt i LA Lakers organisation. Bryant som dog i en helikopterolycka på söndagen representerade Lakers under hela sin karriär. Han vann 5 NBA-mästerskap med klubben åren 2000-2002 och åren 2009-2010. Bryant blev vald till NBA-finalernas mest värdefulla spelare två gånger, samt till ligans mest värdefulla spelare en gång.

Kobe Bryant med familjen.
Kobe Bryant med familj Kobe Bryant med familjen. Bild: AFP / Lehtikuva Kobe Bryant

Lakers har för första gången sedan olyckan kommenterat tragedin på sociala medier.

- Vi vill tacka er alla för ert enorma stöd och för kondoleanserna. Detta är en väldigt svår tid för oss alla. Vi fortsätter med att stöda Bryants familj och kommer med mera information då den finns tillgänglig.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också