Hoppa till huvudinnehåll

Eppu Normaali, Iiro Rantala och Chisu uppträder i Karis i sommar - de första artistnamnen för Raseborgsfestivalen klara

En musikgrupp spelar på en scen. En gitarrist har benet upp i luften trots att han spelar. Sångaren står i mitten och bredvid honom också två ytterligare gitarrister eller basister.
Eppu Normaali, legendarisk rockgrupp i Finland, hör till de stora dragplåstren på årets festival. En musikgrupp spelar på en scen. En gitarrist har benet upp i luften trots att han spelar. Sångaren står i mitten och bredvid honom också två ytterligare gitarrister eller basister. Bild: Tomi Jokela / All Over Press Eppu Normaali,suomirock,artist,rockband

Nu är en del av artisterna för sommarens Raseborgsfestivalen i Karis klara. Om ungefär en månad presenteras flera namn, då också namnen på artister från Sverige, uppger arrangörerna.

Det är nu klart att rock- och popgruppen Eppu Normaali uppträder tillsammans med pianisten Iiro Rantala; också rockgruppen Happoradio uppträder.

Dessutom stiger artisterna Chisu, Erin och Jannika B upp på scenen i Karis i sommar. Jannika B är född i Ekenäs, men uppvuxen i Österbotten.

En glad kvinna med mörkt axellångt hår och stora runda örhängen i guldfärg tittar in i kameran.
Jannika B marknadsförs av arrangörerna som "Raseborgs egen stjärna". En glad kvinna med mörkt axellångt hår och stora runda örhängen i guldfärg tittar in i kameran. Bild: All Over Press / Timo Korhonen Jannika B,finsk musik,artist

Det är andra gången evenemanget Raseborgsfestivalen ordnas. I fjol ordnades konserten under en dag och lockade 5 500 deltagare.

I år utvidgas festivalen till ett två dagar långt evenemang.

I samband med att artistnamnen presenterades inleddes också förhandsförsäljningen av biljetterna.