Hoppa till huvudinnehåll

Flera länder evakuerar sina medborgare från Wuhan – nästan 6 000 smittade av coronaviruset

En grupp sjukskötare och läkare på väg till Wuhan.
Sjukskötare och läkare från olika delar av Kina flygs in för att stöda kampen mot coronaviruset i Wuhan En grupp sjukskötare och läkare på väg till Wuhan. Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press coronavirus,Kina,Wuhan

Det nya coronaviruset fortsätter att sprida sig i Kina. Dödssiffran från epidemin har stigit till 132 och kinesiska hälsomyndigheter rapporterar 1 500 nya fall till nästan 6 000.

Alla dödsfall har inträffat i Kina.

Flera länder har nu börjat evakuera sin medborgare från mångmiljonstaden Wuhan, där de flesta sjukdomsfallen konstaterats.

USA och Japan har redan flugit hem en del av sina medborgare från staden och EU förbereder evakueringar.

Ett flygplan med 206 evakuerade japaner landade i Tokyo tidigt på onsdagen finsk tid.

Fyra av de evakuerade rapporteras ha haft hosta och feber. De fördes till sjukhus diret från flygplatsen.

Vita huset dementerade i dag uppgifter om att man uppmanat flygbolagen att stoppa flygen till Kina på grund av det nya coronaviruset.

Källan uppgav att Vita huset håller dagliga möten om virusläget och att passagerare på flyg från Kina kan bära med sig viruset.

Det nya coronaviruset – 2019-nCov – väcker oro eftersom det sprider sig snabbt och symptomfria personer verkar kunna smitta andra. Det är också fortsatt oklart hur dödligt viruset är.

Kinesiska hälsovårdsmyndigheter misstänker att viruset härstammar från ett djur och att smittan fick sin början från ett torg där vilda djur såldes illegalt.