Hoppa till huvudinnehåll

HJK värvar svensk målvakt och serbisk mittback – mittfältare med bakgrund i grekiska ligan förstärker IFK Mariehamn

Ivan Ostojic kämpar om bollen
Ivan Ostojic (t.h) är klar för HJK. Ivan Ostojic kämpar om bollen Bild: imago/Picture Point/ All Over Press fotboll,Ivan Ostojić

Målvakten Jakob Tånnander och mittbacken Ivan Ostojic är HJK:s senaste nyförvärv. Båda spelarna presenterades av klubben i dag. IFK Mariehamn har i sin tur skrivit kontrakt med mittfältaren Peter Makrillos.

Efter en turbulent och svag säsong 2019 rustar nu HJK för den kommande fotbollssommaren. Tidigare har klubben plockat in spelare som Rasmus Schüller, Lucas Lingman och Roope Riski, och nu har man gjort klart med ytterligare två nya spelare.

Det handlar om målvakten Jakob Tånnander och mittbacken Ivan Ostojic som presenterades av klubben i dag.

Den svenske målvakten Tånnander har tillhört Malmö FF under de senaste säsongerna men 19-åringen har inte spelat någon match för klubben. I stället har han varit utlånad till Lund BK i division 1 i flera repriser.

Ivan Ostojic är 29 år och kommer närmast från den serbiska klubben Radnicki Nis. Serben Ostojic har tidigare spelat i de högsta serierna i Tjeckien, Cypern och Slovakien.

Den serbiska ligan håller vinterpaus just nu och under hösten spelade Ostojic i 19 matcher för Radnicki Nis.

Mittfältare klar för IFK Mariehamn

Peter Makrillos har tränat med IFK Mariehamn den senaste tiden och nu har man kommit överens om ett kontrakt. Kontraktet sträcker sig över säsongens 2020.

Makrillos är född i Australien men har även grekiskt pass. De senaste åren har han spelat för den grekiska ligaklubben Panionius.

– Peter övertygades oss under träningarna och i matchen mot FC Inter att han är en bra central mittfältare som vi bedömer kommer att tillföra laget internationell erfarenhet och rutin, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Peter Makrillos är skolad i Stoke Citys ungdomsakademi och har spelat en landskamp för Australiens U20-landslag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport