Hoppa till huvudinnehåll

Skandalscener i den alpina världscupen – kvinna i baddräkt sprang över mållinjen och störde tidtagningen

Alex Vinatzer trodde han hade tagit ledningen då han gick i mål i det andra slalomåket i Schladming. Men hans tid var inte den snabbaste, i stället hade en kvinna i baddräkt sprungit över mållinjen och stört tidtagningen.

Det har varit en hel del incidenter i den alpina världscupen den här säsongen. Vid flera tillfällen har åkare varit nära att krocka med funktionärer som varit i vägen på banan.

Vid Schladmings klassiska slalom var det dags igen. En kvinna i baddräkt lyckades ta sig förbi alla vakter och in på banan.

När Alex Vinatzer närmade sig målet i det andra åket dök kvinnan upp banan och sprang in över mållinjen. I händerna hade hon en skylt med texten ”RIP Kobe. Legend”.

Kvinnan störde också tidtagningen då hon sprang över mållinjen vilket gjorde att Vinazer trodde att han hade fått en bättre tid och tagit ledningen. Det visade sig dock att så inte var fallet och tiden korrigerades.

– Jag såg henne inte under åket, efter målgången tänkte jag bara vad hände? Jag är inte besviken och jag kan tänka mig att det blir ett fint målfoto, säger Vinazer enligt nyhetsbyrån AFP.

Kvinnan fördes fördes snabbt bort från målfållan av vakter och tävlingen kunde fortsätta. Enligt medieuppgifter i Österrike var det samma kvinna som sprang in på planen under Champions League-finalen i fjol.

Slalomtävlingen vanns av norrmannen Henrik Kristoffersen som tog sin fjärde seger i Schaldming. Kristoffersen var 34 hundradelar snabbare än Alexis Pinturault.