Hoppa till huvudinnehåll

Succébacken från Sverige stannar i TPS

Henrik Larsson.
Backen Henrik Larsson gör succé i TPS. Henrik Larsson. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press TPS (ishockey herrar),Henrik Larsson

Backen Henrik Larsson stannar i TPS. Åboklubben och den svenske backen har förlängt kontraktet.

Parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

25-åringen kom till TPS inför den här säsongen och har tagit en framträdande roll både i TPS-försvaret och i FM-ligans poängliga för backar.

Kallio: Vi är väldigt glada över att Larsson fortsätter i TPS

Hittills har svensken mäktat med tre mål och 28 passningspoäng på 43 ligamatcher. Ett facit som placerar honom på en tredje plats i FM-ligans poängliga för backar.

– Vi är väldigt glada över att Larsson fortsätter i TPS. Han har så här långt gjort en väldigt stark grundserie och hans spelskicklighet är på toppnivå i FM-ligan. Dessutom har han ett driv och en inställning som vi vill se hos våra spelare, säger TPS scout Tomi Kallio i ett pressmeddelande.

Larsson: Det här behövde jag inte fundera länge på

Larsson själv beskriver kontraktsförlängningen som ett lätt beslut.

– Det här behövde jag inte fundera länge på. Självklart vill jag fortsätta i TPS och Åbo. Jag har njutit av tiden och utmaningen. Jag vill också tacka våra supportrar som ställer upp för oss både på hemma- och bortaplan. Nu ska vi tillsammans försöka ta oss till slutspel.

Anton Holm.
Anton Holm. Anton Holm. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press TPS (ishockey herrar),Anton Holm

Anton Holm flyttar till Skellefteå

På tisdagen blev det klart att Larssons landsman Anton Holm lämnar TPS för svenska Skellefteå. Forwardens poängsaldo i TPS blev nio mål och tre assists på 31 matcher.