Hoppa till huvudinnehåll

Finnair ställer in flyg till Kina

Ett finnairplan landar i dimma.
Under vintersäsongen har Finnair 35 reguljärflyg per vecka från Helsingfors till destinationerna i Kina. Ett finnairplan landar i dimma. Bild: Lehtikuva Finnair,flygplan

Finnair ställer in alla flyg till Fastlandskina på grund av coronaviruset, meddelar flygbolaget.

Flygbolaget ställer in alla flyg till Fastlandskina mellan den 6 och den 29 februari. Också flygen till Guangzhou (Kanton) ställs in mellan den 5 februari och den 29 mars.

Flygningarna mellan Fastlandskina och Helsingfors fortsätter mellan 31.1 och 6.2. Bolaget strävar efter att boka om de flygningar som nu ställs in.

– Våra kunder som reser i Europa och i Kina måste kunna återvända hem, och samma gäller vår personal. De här flygningarna är nödvändiga eftersom det för tillfället finns väldigt få alternativ för flyg mellan Europa och Kina, säger Jaakko Schildt, operativ chef för Finnair, i ett pressmeddelande.

Enligt Schildt kommer bolaget att följa hälsomyndigheternas anvisningar och vidta specialåtgärder för att ta hand om passagerarnas och personalens hälsa.

Finnair meddelade redan tidigare att man ställt in flygen till flygplatsen Daxing i Peking och till Nanjing. Flygningarna till Hongkong fortsätter tills vidare.

Under den här säsongen har Finnair normalt 35 reguljärflyg per vecka från Helsingfors till destinationerna i Kina, det vill säga Hongkong, Shanghai, Nanjing, Guangzhou och till flygplatserna Capital och Daxing i Beijing.

Flera andra flygbolag, bland annat SAS, British Airways, Lufthansa och American Airlines har redan tidigare meddelat att man stoppar eller begränsar sina flygningar till Kina.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes