Hoppa till huvudinnehåll

Frida Karlsson klar för comeback i världscupen – två månader långt tävlingsuppehåll får ett slut på hemmaplan i Falun

Frida Karlsson.
Frida Karlsson tog skidvärlden med buller och bång förra säsongen – den här säsongen har präglats av problem. Frida Karlsson. Bild: imago images / Eibner Europa/ All Over Press Frida Karlsson

Den svenska längdåkaren Frida Karlsson har äntligen fått grönt ljus för att tävla igen och kommer att göra comeback i världscuptävlingen i Falun. Det efter ett tävlingsuppehåll på två månader. Redan för några dagar sedan sade Karlsson själv att det går framåt hela tiden och i dag skriver svenska medier att hennes hälsa nu tillåter henne att tävla igen.

Världscuppremiären i Ruka i början av december blev Frida Karlssons sista tävling på en lång stund den här säsongen – hälsan satte stopp för tävling i två månader.

Nu får den svenska skidstjärnan göra en efterlängtad comeback.

– Det är bra och roligt. Hälsan går före men nu är hälsan tillbaka så nu kan hon gå in och börja tävla igen, säger svenska skidlandslagets damtränare Magnus Ingesson enligt SVT.

– Frida är nu tillbaka i fas och kan tävla igen, vilket känns väldigt roligt och spännande, säger i sin tur landslagets andra tränare Stefan Thomson för Aftonbladet.

Enligt Ingesson ska man ändå inte ha alltför högt uppskruvade förväntningar för den kommande tävlingen. Huvudsaken är att hon är med igen enligt honom.

– Man måste ge henne lite tid.

"Fantastisk lättnad"

SVT pratade också med Frida Karlssons mamma som precis hade fått en uppdatering av skidåkaren själv: träningspassen löper på och det känns toppen hade Karlsson sagt.

– Någonstans har hon känt att hon är på rätt väg men just när beskedet kommer är det en fantastisk lättnad och så kan man gå in i en annan plan, säger Karlssons mamma till SVT.

Skip Instagram post

Karlsson kommenterade själv sin situation för första gången under den svenska Idrottsgalan i början av veckan. Då menade hon att hon redan ser ljuset i tunneln och har en kommande comeback i siktet.

– Hon har återhämtat sig bra efter en period med mindre belastning i träningen och ingen tävling, säger Thomson för Aftonbladet nu efter det glädjande beskedet om comebacken.

Karlssons personliga tränare Per Nilsson berättar för Expressen att de beslöt att hon skulle få göra tävlingscomeback i går efter att ett antal tester gjorts.

– Det är klart att hon är glad, det har varit jobbigt mentalt. Hon är lättad att det har gått så bra, och hon har kämpat jättebra, säger Nilsson till Expressen.

Vad orsaken bakom tävlingsstoppet är har Karlsson inte själv velat avslöja eller gå in på.

Världscuptävlingarna i Falun går av stapeln mellan den 8 och 9 februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport