Hoppa till huvudinnehåll

Myndigheterna fortsätter att leta efter Lapplandsturister som kommit i kontakt med coronaviruset

Lapin keskussairaalan kyltti talvella
Sjukhuset letar efter riskpersoner Lapin keskussairaalan kyltti talvella Bild: Maija-Liisa Juntti / Yle Lapland Central Hospital,coronavirus

Lapplands centralsjukhus har lyckats hitta ytterligare två av de totalt 24 personer som varit i kontakt med den coronavirussmittade kinesiska turisten.

De ska sättas i karantän, antingen på sjukhuset eller någon annanstans, uppger infektionsöverläkaren Markku Broas från Lapplands sjukvårdsdistrikt.

Den ena personen lokaliserades i Ivalo och den andra i Rovaniemi. Bägge hade deltagit i samma turistevenemang som den insjuknade kvinnan.

Ett tiotal har inte nåtts

Det finns fortfarande ett tiotal personer som myndigheterna inte har lyckats nå. Det beror på att det gick att anmäla sig till turistevenemanget genom att uppge endast sitt förnamn - och därför är de deltagandes identitet inte känd.

Den insjuknade 32-åriga kvinnan mår efter omständigheterna väl. Nya prov tas av henne i början av nästa vecka och man följer med hennes hälsotillstånd. Hon slipper karantänen när hon börjar tillfriskna.

Inga nya coronavirusmisstankar finns för närvarande i Finland, säger Markku Broas. På fredagen utreddes tre misstänkta fall men samtliga provsvar var negativa.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes