Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: FM-veckoslutet kulminerar med fristilssprint – Hakola och Kyllönen guldfavoriter

Spegel, spegel på väggen där – säg mig vem som snabbast på skidor i Finland är. Kampen om titlarna som Finlands snabbaste skidåkare står på spel i dag då FM på skidor avslutas med fristilssprint. Sändningen på TV2 och Arenan inleds klockan 10.50.

Anne Kyllönen har korats till Finlands sprintdrottning tre gånger de senaste fem åren och hon är favorit i damtävlingen. Om hon ställer upp. Kyllönen avstod gårdagens klassiska mil och är utvilad om hon dyker upp.

Utmanarna går inte av för hackor. Regerande mästaren Katri Lylynperä och klubbkamraten Vilma Nissinen vann sprintstafetten i fredags och båda var på hugget också under gårdagens distanslopp.

Laura Mononen slutade tvåa i går och jagar fortsättningsvis sitt första individuella FM-guld. Mononen har nått sprintfinalen fyra av de fem senaste åren och hon har uthålligheten som krävs för att prestera fyra jämngoda sprintlopp inom loppet av tre timmar.

Hakola, Mäki, Suhonen eller Vuorinen?

På herrsidan kommer en ny mästare att koras. Fjolårets vinnare Martti Jylhä har lagt av medan mästaren 2018, Ari Luusua, numera satsar på långlopp.

Ristomatti Hakola har inte infriat förväntningarna den här världscupvintern men formen har sett lovande ut på sistone. Hakola har redan tagit ett guld och ett silver i Vörå och om han inte är alltför sliten är han lågoddsaren till FM-guldet.

Men det är många om budet. Joni Mäki såg pigg ut under fredagens sprintstafett medan Lauri Vuorinen och Verneri Suhonen har plockat hyfsat med världscuppoäng i sprint i vinter. Dagsformen lär avgöra medaljernas öde.

Läs också