Hoppa till huvudinnehåll

Herola avslutade Seefeld-trippeln med en sjätteplats – ser tudelat på den tre veckor långa tävlingspausen: ”Får åtminstone jobba på backhoppningen”

Ilkka Herola åker i skidspåret
Ilkka Herola i farten. Ilkka Herola åker i skidspåret Bild: EPA-EFE/ANDREA SOLERO nordisk kombination,Ilkka Herola

Ilkka Herola var igen bästa finländare i farten i nordisk kombination på söndagen. Den tredje tävlingen i Seefeld på lika många dagar resulterade i en sjätteplats – tack vare en hoppingivande insats i backen. Synd att inte få tävla nästa helg, säger Herola.

En tiondeplats på fredag. En åttondeplats på lördag. Då var det väl logiskt att söndagens tävling i Seefeld skulle resultera i en sjätteplats för Ilkka Herola.

Den här gången var förväntningarna uppskruvade redan efter backmomentet. Herola fick åka ut på den 15 kilometer långa skidetappen som åttonde man – men avståndet upp till pallplaceringarna var för stort.

Herola klarade av att plocka två placeringar – men hade egentligen aldrig något att säga till om en plats bland de tre främsta. Ett pinnhål tappade Herola på upploppet då tysken Eric Frenzel klämde sig förbi honom.

Segern gick emellertid i övertygande stil till Jarl Magnus Riiber. Norrmannen, som dominerat världscupen i nordisk kombination så här långt under säsongen, kom i mål som etta hela 50 sekunder före landsmannen Jörgen Gråbak.

"Synd"

Eero Hirvonen inledde i sin tur tävlingen från 35:e plats och hämtade upp sig till 30:a på skidor.

Härnäst väntar en tre veckor lång tävlingspaus för kombiåkarna. Det på grund av snöbrist i Estland.

Det var meningen att världscupen skulle fortsätta redan nästa veckoslut i Otepää, men tävlingarna har ställts in på grund av det varma vädret. Därför väntar den nästa världscupshelgen först den 22.2 i Trondheim.

– Det är synd att tvingas vila, säger Herola för STT.

– Men samtidigt innebär det att man får träna på backhoppningen i lugn och ro. Nu blev mina insatser bättre för varje dag så det ska bara bli bättre nu veckoslut. Och så behöver man inte leva ur en kappsäck på en stund, fortsätter han.

Herola ligger som bäst åtta i världscupen.