Hoppa till huvudinnehåll

Knivattack i London utreds som terrorbrott – misstänkt gärningsman sköts av polis

En polis med stort vapen står på en gata i Streatham, London, och ser mot vänster mot en polisbil.
Polis patrullerar i ett bostadsområde i Streatham, London, där knivhuggningen skedde. En polis med stort vapen står på en gata i Streatham, London, och ser mot vänster mot en polisbil. Bild: EPA Storbritannien,London,polisen

En man har skjutits av polis i södra London efter en knivattack. Attacken utreds som terrorbrott, enligt polisen. Polisen bekräftar på Twitter att mannen som skjutits är död.

Två personer har skadats i attacken och vårdas på sjukhus. Ett av offren uppges ha livshotande skador. Utöver det ska en person ha fått mindre allvarliga skador av glassplitter.

Gärningsmannen bar någon form av bombattrapp, enligt uppgifter från Londonpolisen. Han ska ha nyligen ha suttit fängslad för terrorbrott och enligt uppgifter är dådet islamistrelaterat.

Hoppa över Twitterpostning

Vittnen ska ha hört skottlossning vid Streatham strax efter kl. 14 lokal tid. Allmänheten uppmanas undvika området, som är avspärrat av polis. Räddningstjänst och polis arbetar på plats.

Ögonvittnen beskriver hur en man ska ha gått in i en affär och börjat hugga människor med kniv, rapporterat tidningen The Telegraph.

En liknande incident inträffade i London i november, då polis sköt en man som knivhögg två personer till döds och skadade tre andra. Mannen bar dessutom något som påminde om ett bombbälte.

Hoppa över Twitterpostning

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tackade räddningstjänsten på Twitter för hur de skötte situationen. Han framför också sina kondoleanser till de skadade.

Hoppa över Twitterpostning

Källor: BBC, Reuters, The Telegraph

Rubriken uppdaterades 23:55 med uppgiften att polisen utreder attacken som terrorbrott.

Läs också