Hoppa till huvudinnehåll

Knivhuggaren är en gammal bekant för polisen – motivet till dådet fortfarande oklart

Kaisa Sali cyklar.
Kaisa Sali är en före detta proffstriatlet. Kaisa Sali cyklar. Bild: imago/Zink/ All Over Press Kaisa Lehtonen,Ironman,triathlon,Cyklin

Den ungefär 30-åriga man som misstänks för att ha knivhuggit triatleten Kaisa Sali utanför hennes hem i söndags är bekant för polisen sedan tidigare. Han misstänks för dråpförsök.

Det bekräftar kriminalkommissarie Kirsi Huhtamäki från Lapplands polisinrättning för Yle Urheilu.

Den ungefär 30-årige ortsbon knivhögg Sali utanför hennes hem i Kolari i Lappland. Den 38-årige Sali, som i höstas meddelade att hon lägger av med triathlon på proffsnivå, vårdas på Lapplands centralsjukhus i Rovaniemi. Hon uppges inte sväva i livsfara.

– Den misstänkta är en gammal bekant för polisen. Han har också tidigare haft med polisen att göra, säger Huhtamäki för Yle Urheilu.

Fallet utreds som försök till dråp och den misstänkte begärs häktad i början av veckan. Händelseförloppet fick sin början på söndagsförmiddagen.

– Polisen kallades till platsen på söndag klockan 10.54. Enligt vår preliminära uppfattning har den misstänkte huggit offret från ryggsidan i övre delen av kroppen. Offret fick också livshotande skador, säger Huhtamäki.

Oklart motiv

Enligt Huhtamäki kände inte förövaren och offret varandra. Polisen har inte ännu förhört den misstänkte och därför är motivet oklart.

– Motivet klarnar under förundersökningen. I det här skedet vet vi inget om det. Vi kan eventuellt höra den misstänkte senare i dag (på måndagen), eller senast på tisdagen.

Huhtamäki kunde inte ännu säga om rusmedel haft en roll i det skedda.

– Den misstänkte var i alla fall inte påtagligt berusad, men detta klarnar också under förundersökningen, säger Huhtamäki.

Kaisa Sali berättade om den otrevliga händelsen på sitt Instagram-konto.

– På ett ögonblick kan allt ändras. I dag blev jag knivhuggen av en totalt okänd person på min bakgård, skrev Sali på sitt Instagram-konto.

Öppna Instagram-inlägget