Hoppa till huvudinnehåll

"Otroligt lättad" – Nico Rönnberg befarade det värsta, men fick goda nyheter av knäspecialisten

Nico Rönnberg står utanför ett hus.
Rönnberg fick en ofrivillig paus i det tuffa spelschemat. Nico Rönnberg står utanför ett hus. Bild: Christoffer Westerlund / Yle Nico Rönnberg,handboll,handbollsspelare,Riihimäki Cocks,Karis,BK-46 Handboll,Riihimäki,Raseborg,Västnyland

Först kunde jag inte alls lägga vikt på knäet, berättar Nico Rönnberg, som redan hann befara det värsta. Men knäspecialisten hade goda nyheter.

Det var i matchen mot Grankulla IFK förra onsdagen som det hände. Exakt vad som hände, vet Rönnberg inte ens själv, men han kände hur det högra knäet vreds – kanske fick det också en smäll.

– Det går så fort i handboll, att det är svårt att säga vad som riktigt hände, säger Rönnberg med ett skratt.

För Rönnberg som inte har dragits med knäskador tidigare, var situationen ny och lite skrämmande.

– Det gjorde jävligt ont och jag hade värk hela natten.

Men knäspecialisten Arsi Harilainen kunde komma med lugnande besked: knäet kändes stabilt, trots att det var både svullet och blåslaget.

– Det är antagligen en försträckning av ligament och ledband på yttre sidan av knäet och ner mot vaden, berättar Rönnberg.

Rehabiliteringen på god väg

Rönnberg står och grejar ute på gården hemma i Karis när Yle Sporten ringer upp.

Han har redan kommit i gång med rehabiliteringen och kan springa så smått. Men antagligen får Cocks klara sig utan honom ännu den här veckan.

– Vi möter Åbo IFK på onsdag och SKA Minsk på fredag och visst vill både klubben och jag vara med, men vi får se.

Nico Rönnberg.
Nico Rönnberg har gjort 62 mål för Cocks i FM-ligan. Nico Rönnberg. Bild: Handbollförbundet/Tomi Hänninen. Nico Rönnberg,handboll,Riihimäki Cocks

Hur fort knäet läker är svårt att säga, men hittills ser det bra ut och Rönnberg är hoppfull. Den ofrivilliga pausen i spelschemat verkar inte bli särdeles lång.

– Kan jag inte spela handboll nu, så kan jag det säkert nästa vecka.

Den ofrivilliga pausen har också haft fördelar, Rönnberg har känt sig sliten efter det tajta spelschemat med Cocks och kvalmatcherna med landslaget.

– Nu har jag haft tid att vara med pojken och kroppen har fått vila.

Fortsättning i Cocks eller utomlands?

Rönnbergs kontrakt med Riihimäkilaget Cocks går ut i vår, men ännu har han inte funderat så mycket på framtiden. Allting är öppet och det trivs han med.

– Jag kan fortsätta med Cocks men det finns också andra alternativ. Jag har faktiskt inte funderat så mycket på det ännu.

Men det gäller att hitta en lösning som passar alla tre i familjen.

– Det ska vara en klubb som passar mig och som jag tror på och så ska lösningen också passa min fru och min son, att de trivs med livet där.

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport