Hoppa till huvudinnehåll

Poängkungen lämnar Vasa Sport – Chris DeSousa flyttar till Sverige: ”Ser fram emot att komma till ett vinnande lag”

Chris DeSousa slår en passning
Chris DeSousa gjorde 36 poäng på 43 matcher i Sport. Chris DeSousa slår en passning Bild: Matti Raivio/All Over Press ishockey,Vasa Sport

Chris DeSousa har varit en av få ljusglimtar i Vasa Sport den här säsongen men nu lämnar centern klubben. Parterna har brutit kontraktet och DeSousa flyttar till SHL-klubben Rögle.

Slutspelschansen är i praktiken redan borta för Vasa Sport och nu är det klart att klubben tvingas avsluta säsongen utan sin bästa spelare. Kanadensaren Chris DeSousa väljer att lämna, skriver Sport på sin webbplats.

Enligt klubben var det DeSousa som tog initiativet att bryta kontraktet.

– Tidigare förhandlade vi med DeSousa om en eventuell förlängning av kontraktet men ganska snabbt blev det klart att det inte fanns någon möjlighet, säger sportchefen Markus Jämsä.

Chris DeSousa har gjort 19+17=36 poäng på 43 matcher för Sport. Centern fortsätter säsongen i Sverige där han skrivit ett kontrakt med SHL-sjuan Rögle.

– Jag är glad över möjligheten att komma till ett bra lag som har chans att vinna något. Det har varit en tuff situation här och vi kommit allt längre från slutspel.

– Jag ser fram emot att komma till ett vinnande lag och hoppas kunna hjälpa Rögle till ett framgångsrikt slutspel, säger DeSousa på Rögles webbplats.

Rögle skriver också att klubben var intresserad av DeSousa redan förra säsongen då han öste in poäng i Vienna Capitals.

– Vi hade viss kontakt redan då men av olika anledningar gick vi olika vägar. Finska ligan var en ny erfarenhet och efter en tuff start lossade det för mig, säger DeSousa.

Pajuluoma återvänder till Hermes

Chris DeSousas tidigare tränare i Vasa Sport, Ari-Pekka Pajuluoma har också hittat en ny arbetsgivare.

Pajuluoma återvänder till Hermes och tränar laget under resten av säsongen. Han ersätter Janne Tuunanen som lämnar klubben av personliga orsaker.

Karlebylaget Hermes har förlorat sju raka matcher och ligger för tillfället på åttonde plats i Mestis.