Hoppa till huvudinnehåll

Alpinstjärnans pappa dog efter olycka – Mikaela Shiffrin stannar i Colorado då världscupen fortsätter

Jeff Shiffrin fotograferar Mikaela efter en tävling i mars 2019.
Jeff Shiffrin fotograferar Mikaela efter en tävling i mars 2019. Jeff Shiffrin fotograferar Mikaela efter en tävling i mars 2019. Bild: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA/AOP Mikaela Shiffrin

Alpinstjärnan Mikaela Shiffrin har tagit paus på obestämd tid efter att hennes pappa plötsligt dött. Enligt uppgifter till Aspen Times drabbades Jeff Shiffrin av en olycka där han ådrog sig en huvudskada. Den 65-årige Shiffrin dog på sjukhuset på måndagen.

Den 24-åriga Mikaela Shiffrin återvände tillsammans med mamman Eileen på söndagen från Europa till USA efter att ha fått beskedet att pappa Jeff drabbats av en olycka, skriver tidningen Aspen Times.

De hann hem och fick ta farväl av Jeff innan han på måndagen dog på sjukhuset. Dödsorsaken uppges vara en huvudskada efter en olycka som skedde i hemmet, uppger Ski Racing.

Jeff Shiffrin följer en tävling på plats.
Jeff Shiffrin följde ofta tävlingar på plats. Jeff Shiffrin följer en tävling på plats. Bild: imago images / Eibner Europa / All Over Press Shiffrin

Mikaela har senast tävlat i Bulgarien i slutet av januari. Hon skippade tävlingsveckoslutet i ryska Sotji i början av februari för att fokusera på träning och återhämtning. Shiffrin har inte meddelat när hon återupptar tävlandet igen.

– Mikaela förväntas stanna i Colorado och det är oklart när hon återvänder till världscupen, uppger det amerikanska förbundet.

Mikaela Shiffrin vann slalomtävlingen i Levi i november.
Mikaela Shiffrin vann slalomtävlingen i Levi i november. Mikaela Shiffrin vann slalomtävlingen i Levi i november. Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin toppar den totala världscupen i överlägsen stil. Hon har 1 225 poäng, medan tvåan Federica Brignone har 955. Shiffrin är också etta i slalomcupen.