Hoppa till huvudinnehåll

Iltalehti: Jonne Virtanen till Sport – sportchefen Markus Jämsä: "Jag säger varken bu eller bä"

Jonne Virtanen på isen.
Jonne Virtanen tvingades lämna TPS under säsongens gång. Jonne Virtanen på isen. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Jonne Virtanen

Ishockeyspelaren Jonne Virtanen fick sparken från TPS i september och håller just nu till i Danmark. Enligt Iltalehtis uppgifter flyttar Virtanen senare i år till Vasa och Sport. Virtanen själv säger att FM-ligan är ett starkt alternativ, medan sportchefen Markus Jämsä är fåordig.

Virtanen har i FM-ligan huvudsakligen spelat som fjärdecenter men i danska Herning har det blivit en offensivare roll och en hel del poäng. Närmare sagt 5 + 12 = 17 på 25 matcher.

Kultspelaren säger ändå till Iltalehti att han vill hem till nästa säsong.

– Jag säger ingenting om klubben. Men FM-ligan är ett starkt alternativ nästa säsong. Jag har tvingats vara ifrån familjen rätt mycket den här säsongen. FM-ligan är mitt förstaalternativ. I samma veva vill jag understryka att Herning har varit en bra arbetsgivare.

Markus Jämsä är sportchef för Sport och vill inte säga någonting.

– Det här kommenterar vi inte på något sätt. Då säsongen tar slut, och vi börjar förbereda oss inför nästa säsong, går vi ut med information. Jag säger varken bu eller bä.

Sparkad från TPS

Jonne Virtanen är en kontroversiell spelare som fick sparken från TPS i början av september efter en lagresa till Köpenhamn.

I efterdyningarna har såväl alkoholkonsumtion, dåligt beteende som en frostig relation till den dåvarande chefstränaren Kalle Kaskinen spekulerats vara orsaker till skilsmässan.

31-åringen inledde säsongen med sju matcher i Mestislaget TUTO innan han kritade på för danska Herning. I mitten av januari fick han en sen julklapp då idrottens rättsskyddsnämnd slog fast att TPS tvingas kompensera Virtanen med 98 500 euro för utebliven lön.

Dufva dragplåster

Enligt Iltalehti ska tränaren Risto Dufva vara en starkt bidragande orsak till att Virtanens val föll på Sport. Dufva och Virtanen har en gemensam historia i ligalaget JYP där de tillbringade två säsonger tillsammans (2009–11).

Dufva, som tog över Sport i slutet av november, tecknade före jul på en förlängning för säsongen 2020–21.

Är Jonne Virtanen vad Sport behöver?

Nej
52.8% (182 röster)
Ja
47.2% (163 röster)
Antal avgivna röster: 345

Läs också