Hoppa till huvudinnehåll

Korte tävlar inte mer i vinter – inomhussäsongen över på grund av skada och inställt VM: "Finns inget ordentligt mål"

Annimari Korte har stått för en stark säsong.
Annimari Korte tävlar inte mer i vinter. Annimari Korte har stått för en stark säsong. Bild: Mikko Lieri / All Over Press Annimari Korte

Inomhussäsongen blev kortare än planerat för Annimari Korte. Efter att hon fått känningar i baklåret i måndags åkte hon raka spåret hem till Finland för undersökningar. Samtidigt beslöt hon att inomhussäsongen nu är över.

Korte inledde inomhussäsongen i fredags i Karlsruhe. Hon gladde sig åt sin första inomhustävling som frisk idrottare på nio år. Resultatmässigt blev hon ändå besviken. Hon var alltför nervös inför tävlingspremiären och löpte 8,11 i försöksheaten på 60 meter häck.

Bakom sig hade hon ett lyckat treveckors träningsläger i Sydafrika, där hon bland annat tränade med Nadine Visser från Nedeländerna.

Skip Instagram post

När hon sedan fick känningar i baklåret under uppvärmningen i Düsseldorf på måndag valde hon att hoppa över tävlingen och flyga till Finland för undersökningar.

Magnetröntgen visade en liten sträckning i baklåret, men enligt Korte påverkar skadan inte hennes träning.

– Jag fick redan tillstånd att löpa.

Men Korte beslöt sig ändå för att avsluta inomhussäongen innan den hann komma i gång på riktigt. Det blir till exempel inget inomhus-FM i Tammerfors för Kortes del.

En annan orsak till att avbryta inomhussäsongen var att det stora målet för inomhussäsongen, VM i Kina, sköts upp med ett helt år.

– Det fanns inte längre något ordentligt mål för säsongen, medger hon.

Flytt från Spanien?

Korte har under de tre senaste åren varit bosatt i Spanien, där hon tränats av Rafael Blanquer. Enligt Ilta-Sanomat överväger Korte nu att lämna hemmet i Valencia.

Annimari Korte pratar med tränaren Rafael Blanquer.
Rafael Blanquer har varit Annimari Kortes tränare i Spanien. Annimari Korte pratar med tränaren Rafael Blanquer. Bild: Yle/Anki Karhu Annimari Korte

Korte säger till tidningen att orsaken till att hon överväger en flytt handlar om hennes tränare. Blanquer har varit sjuk en längre tid och har inte kunnat hjälpa henne så mycket som tidigare.

Hemma i Finland har hon fått hjälp med träningen av förbundets grentränare Mikael Ylöstalo. Enlit Korte är den framtida hemorten ännu öppen, men hon tvivlar på att hon kommer att stanna någon längre tid i Finland.

– Jag tycker att jag behöver värmen för att förbereda mig så bra som möjligt inför sommarens tävlingar och det finns det lite knappt av i Finland.

Under den närmaste tiden satsar Korte på träningsläger utomlands.

– Tanken är att åka på ett långt träningsläger till Florida i slutet av februari, konstaterar Korte.

För utomhussäsongen saknas det minsann inte mål. Korte löpte nytt finländskt rekord i fjol på 100 meter häck och med tiden 12,72 klarade hon OS-gränsen med besked. Och efter OS i Tokyo väntar friidrotts-EM i Paris.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport