Hoppa till huvudinnehåll

FC Inter förlänger med Benjamin Källman och hyr ut honom igen: "Norsk fotboll passar mig bra"

Benjamin Källman avancerar med bollen.
Benjamin Källman mötte Danmark med U21-landslaget i oktober. Benjamin Källman avancerar med bollen. Bild: Juha Tamminen / Al​l Over Press Benjamin Källman

Fotbollsspelaren Benjamin Källman har hittat en ny klubb. Han hyrs ut av ligaklubben FC Inter till norska FK Haugesund för säsongen 2020. I slutet på året har Haugesund en möjlighet att köpa loss Källman. Han är snabb, hårt arbetande och bra i presspelet, säger
sportchefen Eirik Opedal.

Benjamin Källman har i flera repriser varit uthyrd från Åboklubben FC Inter. Våren 2019 tillbringade Benjamin Källman i danska Vendsyssel FF och i juli hyrdes finländaren ut till norska Viking FK.

Nu har ett nytt hyresavtal tecknats. Två månader efter cupsegern med Viking hyrs Källman ut till finalmotståndaren Haugesund.

– Det är oerhört spännande att komma till en klubb som jag upplever att jag känner väl efter att ha mött dem två gånger förra säsongen. Norsk fotboll passar mig bra och jag hoppas kunna ta nya kliv i Haugesund, säger Källman på klubbens webbplats.

Anfallsspelaren lånas ut av Inter för hela 2020. Efter det har Haugesund en option att köpa loss Källman.

"Passar väldigt bra"

Sportchefen Eirik Opedal är nöjd med värvningen.

– Benjamins egenskaper passar väldigt bra med vårt sätt att spela fotboll. Han är snabb, hårt arbetande och bra i presspelet. Vi är förstås nöjda med att ha honom på plats.

Blir det ingen fortsättning i Haugesund kan Källman återvända till Åbo. Inter meddelar nämligen att klubben i samband med det nya hyresavtalet även har förlängt Källmans kontrakt till sommaren 2022.

Källman, som kommer från Ekenäs, har spelat två landskamper och gjort ett mål. Han är en tänkbar spelare i det i finska landslaget i sommarens EM-slutspel.

Läs också