Hoppa till huvudinnehåll

Ny företagare ska driva hamnverksamheten på Örö - företagarparet bekant från Nötö och Bodö

Segelbåtar i Örö gästhamn, och kafégäster i hamnen.
Ny företagare har valts till Örö gästhamn. Segelbåtar i Örö gästhamn, och kafégäster i hamnen. Bild: Linus Hoffman / Yle kaféer,gästhamn,gästhamnar,Örö,segelbåt

Nu är det klart vem som ska sköta gästhamnsverksamheten på Örö i Kimitoön. Det är företagarparet Nina Liski-Tirkkonen och Janne Tirkkonen som tar över verksamheten.

Företagarna ska ha hand om gästhamnen samt restaurang- och inkvarteringsverksamheten på ön.

- Vi inleder arbetet på Örö under våren. Webbplatsen och bokningstjänsten öppnar senare i februari och då ger vi mer detaljerad information om tidtabellen, säger Nina Liski-Tirkkonen i ett pressmeddelande.

Meningen är att förlänga säsongen, så att verksamheten kunde drivas året runt. Företagarparet har varit företagare i Nötöboden på Nötö och har också drivit gästhamnen på Bodö.

Havet, och en strand med klippor och stenar på Örö i Skärgårdshavets nationalpark.
Havet, och en strand med klippor och stenar på Örö i Skärgårdshavets nationalpark. Bild: Linus Hoffman / Yle Örö,Skärgårdshavets nationalpark,Skärgårdshavet,Forststyrelsen,Skärgården (öar),Skärgård,öar,Åboland,Kimitoön (kommun)

- Kännedomen om Örö samt företagarnas långsiktiga planer på att utveckla verksamheten var en avgörande faktor i valet av företagare, säger parkchef Harri Karjalainen vid Forststyrelsen i ett pressmeddelande.

Örö ägs av staten och administreras av Forststyrelsen. Örö var i Försvarsmaktens bruk fram till slutet av 2014. Efter det har Örö utvecklats som turistmål.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland