Ibland måste man tänja på gränserna och testa nya smakkombinationer. Krämigheten i majonnäsen och senapen och syrligheten i äpplet och surkålen lyfter den här smörgåsen till en ny nivå.
Tyska mackan
Ingredienser, 4 portioner:
- 8 skivor levain surdegsbröd (eller annat motsvarande bröd)
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk majonnäs
- 8 skivor rökt skinka
- 100 gr emmentaler
- 2 saltgurkor (tunt skivade på längden)
- 1 grönt äpple (skivat i 8 skivor)
- 200 gram surkål
Gör så här:
- Bred brödskivorna med majonnäs och dijonsenap, lägg sedan ost, skinka äpple, saltgurka och surkål i jämna fina lager och avsluta med en andra skiva bröd. (Tänk på att det som inte behöver så mycket värme hamnar närmare mitten som t ex äpple och surkål)
- Grilla i smörgåsjärn, smörgåsgrill eller i halster ca 2 minuter på vardera sida.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt eller kolla vad andra tyckt om det: