Hoppa till huvudinnehåll

"Han är nyckelspelaren, vår kapten, vår ledare och han gör allting för oss" – efter tre matcher i sjukstugan: Aleksander Barkov i form och klar för comeback mot Pittsburgh

Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov är en otroligt viktig kugge i Florida och han har varit saknad på isen i veckan. Aleksander Barkov. Bild: All Over Press Aleksandr Barkov, Jr.

För en vecka sedan åkte Florida Panthers på ett tufft bakslag då Aleksander Barkov åkte på en knäskada i matchen mot Montreal. Efter tre missade matcher är kaptenen nu tillbaka i form och kommer inta isen mot Pittsburgh Penguins kommande natt. En väldigt efterlängtad comeback för Florida som enligt tränaren Quenneville saknat sin nyckelspelare och ledare.

Det var förra helgen som Aleksander Barkov tvingades lämna isen i matchen mot Montreal Canadiens. Barkov skadade knät efter en tackling av Montreals Shea Weber och har suttit på sidan under de tre senaste matcherna.

Tidigare i veckan kom lättande nyheter då det blev klart att det inte handlade om någon allvarlig skada.

– Vi tar det dag för dag, kommenterade Floridas tränare Joel Quenneville i måndags.

Jag hatar stå på sidan och titta på matcherna

Nu är han i form igen och kommer göra en, inte minst för honom själv, efterlängtad comeback.

– Jag är lycklig över att vara tillbaka på isen med laget. Det var konstigt att inte spela men en paus var förstås något jag måste ta för att komma i form.

– Jag hatar att stå på sidan och titta på matcherna. Jag drar ändå nytta av att se på spelet från ett annat perspektiv och har möjlighet att lära mig och komma tillbaka som en bättre spelare, kommenterade Barkov till Athletics enligt NHL.com.

Joel Quenneville instruerar Floridaspelare i bytesbåset.
Joel Quenneville lättad över att kaptenen och ledaren är i form igen. Joel Quenneville instruerar Floridaspelare i bytesbåset. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Joel Quenneville,Florida Panthers,Aleksandr Barkov, Jr.

Barkov som stått för 54 poäng (16+38) på sina 50 matcher har varit saknad i Florida.

– Det betyder allting. Han är nyckelspelaren, vår kapten, vår ledare och han gör allting för oss. Vi använder honom i alla situationer och vi har saknat honom under de tre senaste matcherna. Han kan hjälpa oss på alla sätt och vis, kommenterar chefstränaren Joel Quenneville.

Florida förlorade två av de tre matcherna som Barkov nu missat. Mark Pysyk håller med tränaren om att kaptenen varit saknad på isen.

– Han är otrolig på isen. Han bjuder på nya synvinklar i alla aspekter av spelet.

– Det har varit ett enormt bortfall och det kommer vara en oerhörd fördel att få honom tillbaka, säger Pysyk.

Läs också