Hoppa till huvudinnehåll

Hradecky stoppade succénorrmannen Håland i Bundesliga – Leverkusen vann galet målkalas

Lukas Hradecky.
Lukas Hradecky släppte in tre bollar men Leverkusen vann ändå över Dortmund. Lukas Hradecky. Bild: All Over Press Lukáš Hrádecký

Erling Braut Håland fick lämna planen utan mål men matchen mellan Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen bjöd ändå på hela sju fullträffar. Leverkusen knep segern efter två mål på en minut i slutet av matchen.

Erling Braut Håland har gjort dundersuccé i Tyskland. Sedan flytten från RB Salzburg till Borussia Dortmund har 19-åringen gjort otroliga sju mål på tre ligamatcher.

I dag ställdes Håland mot Bayer Leverkusen med Lukas Hradecky i målet och då tog målsviten slut. Hålands bästa målchans kom i den 19:e minuten då han drev in i straffområdet och sköt med vänsterfoten men Hradecky var ute och räddade till en hörna.

Hörnan blev resultatlös och i följande anfall gjorde i stället Kevin Volland 1–0 för Leverkusen. Volland löpte in mellan två försvarare och rullade in bollen med vänsterfoten.

Men lyckan blev kortvarig för Leverkusen. Två minuter senare nickade mittbacken Mats Hummels in kvitteringen för Dortmund.

Dortmund tog också ledningen i den första halvleken då Emre Can dunkade in bollen från distans. Skottet var otagbart för Hradecky i målet.

Men inte heller Dortmunds ledning skulle hålla speciellt länge. Några minuter före paus blev Volland tvåmålsskytt då han kvitterade till 2–2.

Två mål på en minut av Leverkusen

Fyra fullträffar i den första halvleken och direkt efter paus såg det ut som målexplosionen skulle fortsätta. Jadon Sancho placerade in bollen bakom Hradecky i den 52:a minuten men målet underkändes sedan efter videogranskning.

Några minuter senare osade det hett runt Hradecky igen men Giovanni Reynas skott gick i stolpen och sedan via målvaktens nacke ut till en hörna.

Det var ändå bara en tidsfråga innan Dortmunds tredje mål skulle komma och i den 65:e minuten rasslade till i nätet bakom Hradecky. Mittfältaren Raphael Guerreiro bredsidade in 3–2.

Men det här var en match som hade allt och Leverkusen skulle vända på steken och vinna. Inom loppet av en minut avgjorde Leverkusen.

Först kvitterade Leon Baily till 3–3 och i följande anfall var Lars Bender på rätt plats och gjorde segermålet 4–3. Leverkusen fick därmed revansch på Dortmund för förlusten i höstas och steg till femma i tabellen.

Läs också