Hoppa till huvudinnehåll

Förhandlingarna inom mekanisk skogsindustri fortsätter på onsdag

Travar med stockar
Konfliktåtgärderna inom den mekaniska skogsindustrin pågår åtminstone till den 8 mars. Travar med stockar Bild: YLE/Stefan Härus såg

Kollektivavtalsförhandlingarna inom den mekaniska skogsindustrin stampar på stället. Parterna har bokat in sig hos riksförlikningsmannen på onsdag, men de ska också förhandla sinsemellan.

Parterna som förhandlar om ett nytt kollektivavtal inom den mekaniska skogsindustrin lämnar riksförlikningsmannens byrå utan ett avtal efter förmiddagens förhandlingar.

Parterna sätter sig vid mötesbordet tillsammans med riksförlikningsman Vuokko Piekkala igen på onsdag klockan 13.

Men parterna, arbetstagarnas representant Industrifacket och arbetsgivarorganisationen Skogsindustrin, ska samlas redan före det för att förhandla utan riksförlikningsmannens hjälp.

Strejker pågår redan på flera arbetsplatser sedan den 27 januari. Åtgärderna utvidgades på måndagen och ska utvidgas ytterligare om två veckor.

Enligt nuvarande planer ska Industrifackets konfliktåtgärder pågå till den 8 mars om inga framsteg sker i förhandlingarna mellan facket och arbetsgivarsidan.

Tidigare i dag blev det klart att också handeln måste fortsätta förhandla på onsdag i och med att parterna inte lyckades komma överens om ett kollektivavtal.