Hoppa till huvudinnehåll

Barcelonaspelaren Ousmane Dembele opererades i Åbo – missar fotbolls-EM: "Visste att det var en utmanande skada"

Ousmane Dembele rådfrågas av medicinsk personal då han sitter nedhukad.
Ousmane Dembele skadade sig mot Dortmund i november. Ousmane Dembele rådfrågas av medicinsk personal då han sitter nedhukad. Bild: imago images/Jan Huebner/ All Over Press Ousmane Dembélé

Barcelonastjärnan Ousmane Dembele missar resten av säsongen och sommarens fotbolls-EM. Fransmannens baklår opererades i Åbo i dag och han förväntas bli borta i ett halvår.

Barcelona värvade Dembele från Bourssia Dortmund för 105 miljoner euro år 2017. Den franske yttern har varit skadeförföljd under sin tid i Spanien och har drabbats av flera lårskador.

I november ifjol tvingades han lämna planen i ett Champions League-möte med just Dortmund och har varit lårskadad sedan dess. I dag var det dags för operation – i Finland.

Ortopeden Lasse Lempainen opererade Dembeles baklår i Åbo i dag.

– Vi visste på förhand att Dembeles skada var utmanande. Operationen gick bra och en comeback kan vara möjlig om sex månader för honom, säger Lempainen i Mehiläinens pressmeddelande.

Därmed missar den 22-åriga fransmannen förutom resten av säsongen också sommarens fotbolls-EM.

Även japanen Hiroki Abe, från Barcelonas reservlag, fick sitt baklår opererat hos Lempainen i dag. I 21-åriga Abes fall siktar man på en återkomst till OS i Tokyo.

Enligt London Evening Standard har Barcelona ansökt om lov att värva en spelare trots att övergångsfönstret är stängt. Detta eftersom de offensiva stjärnorna Dembele och Luis Suarez är långtidsskadade.

Samma källa uppger att Real Sociedads Willian José, Alaves Lucas Perez och Getafes Angel Rodriguez hör till alternativen till anfallsvärvningen.