Hoppa till huvudinnehåll

Norska skidskyttestjärnan i tårar på träning – tvingades skicka geväret till Tyskland med VM om två dagar: "Det är hopplöst"

Marte Olsbu Röiseland pysslar med sitt vapen på skyttevallen.
Marte Olsbu Röiseland. Marte Olsbu Röiseland pysslar med sitt vapen på skyttevallen. Bild: imago images/foto2press/ All Over Press Marte Olsbu Røiseland

Det norska medaljhoppet Marte Olsbu Röiseland har det motigt bara dagar före skidskytte-VM ska köra igång. Två dagar före mästerskapet tvingades tränarna åka med hennes gevär till en vapensmed i Tyskland – efter svårigheter på träning i VM-orten Anterselva. "Det fungerar inte för mig just nu", säger den frustrerade norskan till NRK.

Världsmästerskapen i skidskytte i italienska Anterselva kör igång på torsdag.

Yle Sportens kommentator Magnus Eklöv förutspår att pallplaceringsstriden på damsidan kommer att vara stenhård. Tiril Eckhoff har vunnit sex deltvälingar denna säsong, men även Dorothea Wierer, Hanna Öberg, Denise Herrmann, Kaisa Mäkäräinen, Justine Braisaz och Marte Olsbu Röiseland har tagit tävlingssegrar.

Just Olsbu Röiseland har det ändå tufft för tillfället.

NRK berättar att Röiselands gevär krånglat på träning. En skjutserie tog runt 50 sekunder för henne – alltså dubbelt så länge som i normalfall.

– Det är hopplöst. Det här går inte, utbrast en gråtfärdig Röiseland till NRK.

Tränarna ska ha undersökt geväret grundligt, utan att hitta några fel.

Till slut tog de beslutet att åka med geväret till Tyskland, där vapensmeden som det norska landslaget använder håller till, en tre timmars bilfärd från VM-orten Anterselva.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är frustrerande, det fungerar inte för mig just nu. Så jag får hoppas att de kan rätta till det, och jag är glad att det inte är jag som ska lösa det, konstaterar Röiseland.

VM i skidskytte börjat på torsdag den 13 februari med mixstafett. Alla tävlingar sänds i TV2 och på Arenan. VM kommenteras på svenska av Magnus Eklöv

Läs också

Nyligen publicerat - Sport