Hoppa till huvudinnehåll

Här ordnar matsvinnsbankens Sole Garghentino-Nygård gratis vändagsmiddag för äldre

Sole Garghentino-Nygård
Sole Garghentino-Nygård Bild: Christoffer Westerlund / Yle Matsvinn,klimatförändring,klimat,Karis,Raseborg,Västnyland,mat,sole garghentino-nygård

På torsdag kväll (13.2) samlas 20 äldre västnylänningar för att tillsammans njuta av gratis mat och kvällsprogram i en affärslokal på Köpmansgatan i Karis.

Kvinnan bakom evenemanget heter Sole Garghentino-Nygård och är tidigare känd för sitt arbete med matsvinnsbanken i Karis.

Gästerna får på torsdagens fest kostnadsfritt njuta av allt från mat och program till taxiskjuts. Det här är möjligt tack vare en rad olika företag i trakten som har erbjudit sig att ställa upp gratis för att vändagsmiddagen ska bli av.

Personliga inbjudningskort

Gästerna har fått anmäla sitt intresse att delta och Garghentino-Nygård har sedan sett till att var och en har fått en personlig inbjudan till festligheterna. På bara en halvtimme hade 20 intresserade anmält sig och platserna var fyllda.

På programmet står dans med en dansgrupp från Hurja Piruetti och musik med Eva Comét och Lisa Theman.

Hur kom du på idén att arrangera en vändagsmiddag?

- Idén kom från mina tidigare kunder. Nästan alla mina idéer som jag har kring matsvinnsbankens utveckling och expansion har jag fått via mina tidigare kunder.

- Jag har arbetat på många olika platser och med många olika människor. Det kändes som att det fanns behov för det här och jag har haft den äran att kunna förverkliga den här idén, berättar Sole Garghentino-Nygård.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland